ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

«Κάποια παιδιά έρχονται από την κοιλίτσα και κάποια άλλα από την καρδιά»


Ορισμένα παιδιά δεν βίωσαν την θαλπωρή ενός σπιτιού, ούτε ένιωσαν το τρυφερό χάδι των γονιών τους. Πολλά από αυτά πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους σε ένα νοσοκομείο, ενώ αργότερα το παιδικό τους δωμάτιο ήταν κοινόχρηστο και δεν βρισκόταν σε ένα σπίτι αλλά σε μία Στέγη Παιδικής Προστασίας. Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένα ζευγάρια που δεν τεκνοποίησαν είτε από επιλογή , είτε επειδή οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν και αναζήτησαν σε εκείνα τα παιδιά την οικογένειά τους.
Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 24:00 η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το «MEGA STORIES» παρουσιάζουν ιστορίες γονέων που έγιναν θετοί ή ανάδοχοι γονείς. Την διαδρομή τους μέχρι να τα συναντήσουν, τα εμπόδια που κλήθηκαν να ξεπεράσουν και την μεγάλη αγάπη που τους ενώνει.
Η Ελένη και ο Μελέτης περιγράφουν πώς αποφάσισαν να δώσουν την «πρώτη αγκαλιά» στα λίγων ημερών βρέφη που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα.
Η Μαρίνα μιλάει για την πρώτη της συνάντηση με τον Ιάκωβο στο ΠΙΚΠΑ και την απόφαση της να γίνει ανάδοχη μητέρα για ένα παιδί με αναπηρία.
Η Βάσω και ο Νίκος εξηγούν στον μικρό τους πώς «κάποια παιδιά έρχονται από την κοιλίτσα και κάποια άλλα από την καρδιά».
Η Κατερίνα και ο Πέτρος αφηγούνται ιστορίες από το ταξίδι τους στην Ουγκάντα μετά το πολυπόθητο μήνυμα για το «ταίριασμα» με τις κόρες τους, η Κατερίνα και ο Τάσος περιγράφουν πως μπορείς να φωτίσεις μια μαύρη ζωγραφιά ενός ψυχικά τραυματισμένου παιδιού με χρώματα. Η Χαρά και ο Jean Baptiste μοιράζονται την δική τους οικογενειακή ιστορία με τον γιο τους που ξεπέρασε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ως μωρό και σήμερα ξεδιπλώνει τα ταλέντα του.
Στην εκπομπή φιλοξενείται επίσης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα αναδοχής και τεκνοθεσίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ ο Στέργιος Σιφνιός από τα Παιδικά Χωριά SOS και η Ελευθερία Ψαρρά από το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» απαντούν σε ερωτήματα που κάθε υποψήφιος γονέας θα ήθελε να γνωρίζει.
«Ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία». Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι ιστορίες που θα παρακολουθήσετε.
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας & Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Τίνα Παππά
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου