ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσκληση για debate σε Ανδρουλάκη και ΓΑΠ από τον Καφαράκη της ΕΡΤ


Πρόσκληση για debate στους δύο υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Φώτης Καφαράκης. Στις ταυτόσημες επιστολές προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου δηλώνει την ετοιμότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης να διοργανώσει την τηλεαναμέτρηση και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. Στις επιστολές τονίζεται οτι στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι με την προηγούμενη, δηλαδή ο Γιώργος Κουβαράς, ο Τάσος Παππάς και ο Παύλος Τσίμας,
Η επιστολή Καφαράκη:
6.12.2021
Αξιότιμοι κ. Ανδρουλάκη / κ. Παπανδρέου

Όπως γνωρίζετε, η δημόσια τηλεόραση διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη τηλεαναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Η ΕΡΤ μάλιστα αναβάθμισε τη σχετική διαδικασία με μια σειρά καινοτομιών, οι οποίες χαιρετίστηκαν τόσο από τους υποψηφίους, όσο και από τους πολίτες, καθώς συνέβαλαν σε έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο για την πληρέστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω την ετοιμότητα της ΕΡΤ να διοργανώσει και το λεγόμενο debate του δεύτερου γύρου, ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της ηγεσίας, όπως συμβαίνει σε ανάλογες εκλογικές αναμετρήσεις στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Εξυπακούεται ότι λόγω της συμμετοχής δύο μόνον πολιτικών, ο χρόνος να αναπτύξουν τις απόψεις τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, όπως και ο απευθείας διάλογος μεταξύ τους, ενώ η δημόσια τηλεόραση προτείνει τη συμμετοχή των ίδιων ακριβώς καταξιωμένων δημοσιογράφων που μετείχαν και στην πρώτη τηλεαναμέτρηση.
Ως προς το χρόνο διεξαγωγής του debate, η ΕΡΤ δηλώνει τη διαθεσιμότητά της να διεξαχθεί είτε την προσεχή Τετάρτη, είτε την προσεχή Πέμπτη, είτε ακόμη και την Παρασκευή, προκειμένου να μην παρακωλυθεί η εκλογική σας δραστηριότητα.
Μετά τιμής
6.12.2021

Φώτης Καφαράκης
Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ