ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Αστυνομικοί σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας για να συλλάβουν διαδηλωτές [ Βίντεο ]


Σαν χούλιγκαν μία ντουζίνα ανδρών της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» μπούκαραν σε πολυκατοικία επί της οδού Τζαβέλλα στα Εξάρχεια με τουλάχιστον τον έναν εξ αυτών να σπάει τη τζαμαρία της, μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας χιλιάδων πολιτών για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με την «Αυγή», που δημοσίευσε τα παρακάτω βίντεο, οι αστυνομικοί έσπασαν την τζαμαρία προκειμένου να συλλάβουν δύο διαδηλωτές σε πολυκατοικία, όπου μπήκαν για να γλιτώσουν από την απρόκλητη βία.



Το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν συνέβη κάτι, το οποίο να δικαιολογεί την επίθεση της αστυνομίας σε άτομα, που βρίσκονταν στο σημείο και εισήλθαν στο κτίριο για να προστατευθούν. Στο οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται οι δικυκλιστές της «ΔΡΑΣΗ», ακούγεται η τζαμαρία όπως επίσης αστυνομικους να φωνάζουν επανειλημμένα «Έξω, έξω τώρα!».
Σημειώνεται ότι από χθες υπήρξαν καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ η πλατεία Εξαρχείων ήταν περικυκλωμένη από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ.
Είχαν προηγηθεί επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους με αστυνομικές εκτιμήσεις να μιλούν για επιτυχία των μέτρων αλλά ξανά τα Εξάρχεια θύμιζαν ημι-εμπόλεμη ζώνη με έντρομους κατοίκους να τρέχουν να απομακρύνουν τα οχήματά τους, με έντονη την οσμή των χημικών και κάποιους αστυνομικούς να δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στην απομάκρυνση ανθρώπων του Τύπου.
- από efsyn.gr