ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Πώς οι «φανς» του Λοβέρδου έγιναν «τσιρλίντερς» του Ανδρουλάκη σε μια νύχτα


Οι αναλύσεις για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ σίγουρα έχουν ενδιαφέρον. Αλλά προσφέρονται και για πλάκα - κυρίως αυτές που στην κυριολεξία είναι της πλάκας. Για παράδειγμα, αρκετοί δημοσιολογούντες, διακεκριμένοι θαυμαστές του νυν πρωθυπουργού, καταλήγουν όλοι στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι από την Κυριακή το βράδυ ο Τσίπρας υποφέρει από πολλούς πονοκεφάλους. Μόνο κούριερ που ξεφορτώνουν depon και ασπιρίνες στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ανακαλύψει - αλλά πού θα πάει, θα το δουν κι αυτό, αφού το ερευνητικό «ρεπορτάζ» συνεχίζεται.
Πάμε λοιπόν στους πονοκεφάλους του Τσίπρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ιατρικά ανακοινωθέντα των διακεκριμένων δημοσιολόγων.
Ο Τσίπρας θα είχε πονοκέφαλο, αν αρχηγός του ΚΙΝΑΛ εκλέγετο ο Λοβέρδος. Γιατί θα ανασυγκροτούσε το «αντι-σύριζα μέτωπο» και ταυτόχρονα θα προσέφερε μια μόνιμη κυβερνητική λύση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πονοκέφαλος δεύτερος για τον άτυχο Αλέξη, αν το φαβορί της εκλογής θα ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός θα οργάνωνε τη «μαζική έξοδο» των πασοκογενών του ΣΥΡΙΖΑ προς τη γενέθλια γή. Κάτι δηλαδή σαν άλλος Μωυσής, αν ο νυν πρωθυπουργός δεν είχε προλάβει να καπαρώσει τον τίτλο.
Με τη διαφαινόμενη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, θα περίμενε κανείς ότι τα «πάθη» και οι «πονοκέφαλοι» του Τσίπρα θα τέλειωναν. Σιγά όμως μην τον άφηναν σε ησυχία οι αγαπημένοι μας δημοσιολόγοι.
Η διάγνωση έγινε άμεσα: Ο πονοκέφαλος του Τσίπρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη ξεπερνά τα όρια. Γίνεται ημικρανία. Το γιατί είναι λίγο μπερδεμένο, αλλά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ απειλεί την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύ χώρο της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Οι πιο προχωρημένοι μάλιστα τον προβάλλουν ως αναστηλωτή του «αντι-σύριζα μετώπου», ενώ οι πιο ένθερμοι τον εντάσσουν, αυθωρεί, σε ένα ιδιότυπο «μέτωπο της λογικής», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο νυν πρωθυπουργός. Κάτι δηλαδή σαν ένας μακρινός ξάδερφος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, ένας εξ αυτών των δημοσιολόγων, σίγουρα όχι ο πιο ευφυής, πρόσθεσε και ένα άλλο ακράδαντο επιχείρημα. Ότι είναι και οι δυο από την Κρήτη!
Δεν είναι βέβαιο ότι όλες αυτές οι ανεκδοτολογικές αναλύσεις της συγκυρίας απηχούν τις απόψεις του κεντρικού συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε, το κεντρικό σύστημα δεν είχε κρύψει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου
Όπως και οι περισσότεροι που, από το βράδυ της Κυριακής, άλλαξαν στα γρήγορα τις εκτιμήσεις τους και από «φανς» του Λοβέρδου κοντεύουν να γίνουν «τσιρλίντερς» του Ανδρουλάκη. Ευτυχώς που «τα γραπτά μένουν».
Όσο για τον Τσίπρα, οι πονοκέφαλοι μάλλον βρίσκονται στη φαντασία των αγαπημένων μας δημοσιολόγων. Προφανώς, υπάρχουν σκέψεις και προβληματισμοί ,κυρίως γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πολιτική του στόχευση παραμένει ένα «άγραφο χαρτί». Μέχρις εδώ και αναμονή. Όμως στο Μαξίμου δεν κρύβεται η αμηχανία. Γιατί ένας ασφαλής «σύμμαχος», ο Ανδρέας Λοβέρδος αποδοκιμάσθηκε παρά τη στήριξη που του προσφέρθηκε. Και μαζί του, η εύκολη λύση, για κυβερνητική συνεργασία, αν η επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, δεν θα δώσει την αυτοδυναμία στη ΝΔ. Πολύ περισσότερο, αν οι προηγούμενες εκλογές, με το σύστημα της απλής αναλογικής, κρύβουν εκπλήξεις. Οι οποίες ήδη «προεξοφλούνται».

- από το ieidiseis