ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Πανηγυρική διάψευση των δημοσκοπήσεων


Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής ολοκληρώθηκε με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να προκρίνονται στον επόμενο γύρο διεκδικώντας την προεδρία του κόμματος.Τι έγινε όμως με τις δημοσκοπήσεις και πόσο κοντά έπεσαν στον τελικό αποτέλεσμα;
Βατερλό.
Σχεδόν στο σύνολό τους, οι δημοσκοπήσεις όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου έδιναν άνετο προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο.
Προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος έδινε η Metron Analysis στις 14/11 για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.
Η δημοσκόπηση της Marc για το protothema, στις 22/11, έδειχνε ότι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ισχυρή και πως ήταν το φαβορί να περάσει στον β’ γύρο.
Και η Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στις 26/11, έβγαζε ψηλά τον Ανδρέα Λοβέρδο με προβάδισμα στο σύνολο των ψηφοφόρων και απόσταση αναπνοής από το Νίκο Ανδρουλάκη σε δείγμα από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Προηγήθηκαν και άλλες δημοσκοπήσεις, νωρίτερα, όπου και πάλι εμφάνιζαν τον Ανδρέα Λοβέρδο φαβορί (GPO 6/11/2021, Opinion Poll 9/11/2021, Interview 17/11/2021).
Έδιναν ακλόνητο φαβορί τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο.
Το τελικό αποτελέσματα αμφισβητεί ανοιχτά την ικανότητά τους να αποτυπώσουν το κοινωνικό κλίμα και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο. 
Σ.Ι. / ΕφΣυν