ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Σημειολογικό αντάρτικο


«Σημειολογικό αντάρτικο» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Θανάση Διαμαντόπουλου που παρουσιάζουν οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 μμ στο Φουάρ Restaurant & Bar (Μητροπόλεως 72). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
  • Νίκος Καραγιανίδης, εκδότης της εφημερίδας «Φίλαθλος»
  • Δημήτρης Μανιάτης, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα», συγγραφέας
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος
 «Αυτό το βιβλίο είναι μια επιλογή από τα κείμενα της στήλης ‘‘Σημειολογικό αντάρτικο» που δημοσιευόταν καθημερινά, πλην Δευτέρας, στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Φίλαθλος. Η στήλη ξεκίνησε από το 1996 και κράτησε μέχρι το 2000» αναφέρει ο Θανάσης Διαμαντόπουλος και σημειώνει:
«Διακόπηκε με τη στρατιωτική μου θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό -τότε που πήγαιναν ακόμα «κληρωτοί» ναύτες στα καράβια από όπου δεν μπορούσα να συνεχίσω τη συνεργασία με την εφημερίδα. Εν συνεχεία εγκατέλειψα την Ελλάδα για να ζήσω στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι για πέντε χρόνια όπου σπούδασα και άρχισα να δουλεύω ως ανταποκριτής για ελληνικά περιοδικά. Λίγο το γεγονός ότι έπρεπε να στέλνω ρεπορτάζ και όχι τις σκέψεις μου πάνω στα δρώμενα της Γαλλικής πρωτεύουσας και επίσης το ότι εκεί έγινα πατέρας, με έκαναν να ακούω περισσότερο τους άλλους. Έτσι άρχισα να κάνω συνεντεύξεις».
«Η ζωή με έκανε λιγότερο μάτσο και περισσότερο φεμινιστή παρόλο που η στήλη μπορεί να βγάζει ένα άλλο κλίμα, θα έλεγα ότι αυτό εκφράζει περισσότερο τον εαυτό μου εκείνης της εποχής παρά τον σημερινό. Δεν είναι λογικό; Ανήκω στους ανθρώπους που εξελίσσονται και αλλάζουν συνεχώς. Αυτό που κρατώ από τότε είναι κάποιες ‘‘αιώνιες αλήθειες’’ που εκφράζονται σχεδόν σε κάθε κείμενο. Και ο χαβαλές, που στο δημόσιο λόγο τον ασκώ λιγότερο πλέον αλλά στην προσωπική ζωή συνεχίζω να παίρνω τον εαυτό μου και τη ζωή ελαφριά.» καταλήγει στο ενημρωτικο του σημείωμα ο Θανάσης Διαμαντόπουλος.