ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Giannis και η μεταγραφή που δεν του συγχωρήθηκε ποτέ


Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά μάς χάρισε την πιο ένδοξη στιγμή του ελληνικού μπάσκετ αλλά και μια από τις πιο θρυλικές του ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναγιώτης Φασούλας έρχεται στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος», με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 00:15, για να μας αναλύσει τα συστατικά εκείνης της ανεπανάληπτης επιτυχίας του Ευρωμπάσκετ ’87, που ακόμη μοιάζει χθεσινή.
Ο Παναγιώτης Φασούλας μιλάει για τους συμπαίκτες του, την παρέα που γινόταν μια γροθιά μέσα στο γήπεδο, αλλά και για το πάρτι που άρχιζε μετά το τελευταίο σφύριγμα κάθε αγώνα και εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν πιο δυνατά συναισθήματα από αυτά που νιώθει κάποιος που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό.
Ακόμη, εξηγεί πώς είναι η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που βλέπει τη ζωή από τα… 213 εκατοστά, σχολιάζει τους μύθους που τον συνοδεύουν και θυμάται πώς είναι να μεγαλώνεις ως «ο τρελός του χωριού».
Η «Αράχνη» του ελληνικού αθλητισμού μιλάει για την ήττα που τον στοίχειωσε, τη μεταγραφή που δεν του συγχωρήθηκε ποτέ και τον αγώνα που εύχεται «να μη ζήσει άλλος αθλητής». Αναφέρεται στην ενασχόλησή του με την πολιτική, κάνει αυτοκριτική για την περίοδο της δημαρχίας του στον Πειραιά και εξηγεί γιατί είναι «δύσκολος χαρακτήρας».
Μιλάει με θαυμασμό για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξομολογείται τι του δίδαξε η σοβαρή περιπέτεια υγείας του γιου του και αποκαλύπτει γιατί θεωρεί ότι η κόρη του, Μαριέλλα, είναι καλύτερη μπασκετμπολίστρια από τον ίδιο.
Ο θρυλικός «Πάνι» σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος».