ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΕΣΗΕΑ: Πάγια θέση η προστασία των πηγών των δημοσιογράφων


Η ΕΣΗΕΑ διατρανώνει την πάγια θέση της για την προστασία των πηγών και της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημοσιογράφων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, με αφορμή καταγγελίες δημοσιογράφων, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν πέσει θύματα κλοπής των αποκαλύψεων και των ρεπορτάζ τους, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για προστασία των πηγών και της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Τελευταίο θύμα η συνάδελφος Μαίρη Μπενέα, η οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της «ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ», αποκλειστικό video, το οποίο άγνωστος ανέβασε θρασύτατα στο YouTube, χωρίς να αναφέρει την πηγή της είδησης, από όπου το αναπαρήγαγαν και δεκάδες site.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη της να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και να σέβονται τη δουλειά και τον κόπο των συναδέλφων τους. Είναι αυτονόητο ότι πάντοτε θα πρέπει να αναγράφεται η προέλευση μιας είδησης που αναπαράγεται.