ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Μαθητές και φοιτητές τιμούν την μνήμη του Αλέξη


Στα Προπύλαια το πρώτο ραντεβού της ημέρας. Μαθητές και φοιτητές τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του αστυνομικού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Mε πορείες ενάντια στην κρατική καταστολή ανοίγει η αυλαία των κινητοποιήσεων με μαθητές και φοιτητές να συγκεντρώνονται από το πρωί στα Προπύλαια. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων, η πορεία στην Αθήνα, είναι έτοιμη να ξεκινήσει. «Ελλάς, Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό ρίχνει στον αέρα και βρίσκει σου ψαχνό» και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.
Να σημειώσουμε πως η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη ενώ οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε έρευνες ατόμων πριν την έναρξη της πορείας. Πληροφορίες που θέλουν η αστυνομία να προχωρά σε 6 προληπτικές προσαγωγές στα Προπύλαια δεν επιβεβαιώνονται.

Καλέσματα και το απόγευμα

Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες και άλλες πόλεις της χώρας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη κι από την Πάτρα μέχρι την Ξάνθη.
Tο απόγευμα στις 6 μ.μ., στην Αθήνα, στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε το πρωί ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ όπως κάθε χρόνο θα αναπτυχθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, είναι σε ετοιμότητα για «επιτήρηση στόχων και ελέγχους» θα επιστρατευτούν 4.000 αστυνομικοί και drones.
Η τροχαία προγραμματίζει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.