ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

«Ο Εγγονός της Άννας» με την Αυγή αυτής της Κυριακής


Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, η ΑΥΓΗ θα κυκλοφορήσει με προσφορά το μυθιστορημα του Γιώργου Μπουγελέκα «Ο Εγγονός της Άννας».Το 2012, που η φασιστική ακροδεξιά εντείνει την παρουσία και την δραστηριότητά της στην Ελλάδα, η Άννα, ανακαλύπτει ότι ο εγγονός της, ο Ιάκωβος έχει επαφή με τέτοιου είδους ομάδα. Για να τον βοηθήσει να σκεφτεί περισσότερο πάνω στο θέμα του ναζισμού, του αφηγείται την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Αθήνας, κατά την περίοδο της Κατοχής, όπως την έζησε η ίδια.
Έτσι, μέσα από την διήγηση της ‘Αννας στον Ιάκωβο, στις σελίδες του μυθιστορήματος ξεδιπλώνονται ιστορικές πτυχές από τα γεγονότα της Κατοχής: οι διώξεις που υπέστησαν οι Εβραίοι της Αθήνας η προσπάθεια των ναζί για την καθολική τους εξόντωση αλλά και οι αντιστασιακές προσπάθειες για την προστασία και την υπεράσπισή τους. Παράλληλα επιχειρείται μια σύνδεση με το σήμερα, για να αναδειχτεί ότι η ανθρωπιά και η μνήμη είναι οι πιο αποστομωτικές απαντήσεις στις αναβιωμένες θεωρίες και πρακτικές του ναζισμού.
Το μυθιστορημα του Γ. Μπουγελέκα «Ο Εγγονός της Άννας» εκδόθηκε το 2017 και έτυχε εξαιρετικά θερμής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Γιώργος Μπουγελέκας είναι καθηγητής μαθηματικών, και έχει εργαστεί στην ιδιωτική και τώρα στην δημόσια μέση εκπαίδευση. Εκτός από τον «Εγγονό της Άννας», έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν και δύο συλλογές διηγημάτων του, τα «Διαβατήρια» και η «Ονειρική Παρανομία».
Το βιβλίο του Γ. Μπουγελέκα «Ο Εγγονός της Άννας» θα κυκλοφορήσει από την Αυγή, με την συνεργασία των εκδόσεων «Κέδρος».