ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Κλίνες ΜΕΘ μόνο για εκλεκτούς;


Οι καταγγελίες για προνομιακή φροντίδα ασθενών με covid-19 έφτασαν στα «ραντάρ» της κυβέρνησης που δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν τις διέψευσε και αρκέστηκε να αποδώσει τέτοια φαινόμενα στα προβλήματα μεταφοράς ασθενών. Χθες, από τη συχνότητα του Kontra Channel, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε για ΜΕΘ «καβάτζα» ενώ περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αφού χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να γίνονται διακρίσεις τόνισε ότι «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία» και πρόσθεσε πως «είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ».
Ερωτηθείς για τον χειρισμό της υπόθεσης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.
«Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για ‘ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ.» αναρωτήθηκε ο κ. Γιαννάκος, χθες.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις»

«Ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Aπαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει.