ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ποιοι κρύβουν την εξεταστική για τη «Λίστα Πέτσα»;


Δημοσιογραφία δίχως πλουραλισμό και κανόνες δεοντολογίας είναι μια παντελώς αναξιόπιστη δημοσιογραφία που είναι ευάλωτη στις κατηγορίες για «πετσωμένη» ενημέρωση.. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης " Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος" με αφορμή το τείχος σιωπής που έχουν σηκώσει τα συστημικά ΜΜΕ για τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Την ώρα που η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βιέρα Γιούροβα κατατάσσει σε συνέντευξή της την Ελλάδα στις «προβληματικές χώρες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου. Την ώρα που το «Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ελευθερία του Τύπου» διεξάγει έρευνα έως τις 15 Δεκεμβρίου για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Την ώρα που η χώρα μας έπεσε κατά πέντε μονάδες και βρίσκεται στην 70η θέση παγκοσμίως όσον αφορά στην ελευθερία της έκφρασης και σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «La croix» το έτος 2021, «annus horribilis σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, η κατάταξή της θα είναι χειρότερη».
Την ίδια ώρα το τείχος σιωπής που έχουν σηκώσει τα συστημικά ΜΜΕ για τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, έρχεται να επιβεβαιώσει όλες τις παραπάνω διαπιστώσεις, που διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος αισθάνεται την υποχρέωση να απευθύνει δημόσια το ερώτημα ποιοι και με ποια κριτήρια, αποφασίζουν ότι δεν αποτελεί είδηση για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης μια από τις κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως αυτή της Εξεταστικής Επιτροπής που εξελίσσεται στη Βουλή, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά στα ΜΜΕ.
Στην Εξεταστική έχουν καταθέσει ήδη ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών ημερήσιων εφημερίδων, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο επικεφαλής του ΕΣΡ, ο Διευθύνων της εταιρίας που ανέλαβε να μοιράσει 42 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ. Κι όμως όλα όσα ακούστηκαν και αποκαλύπτονται, για την συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ απλώς δεν υπάρχουν, ούτε καν για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δύσμοιρης ΕΡΤ, που μήνα με το μήνα αποδεικνύει πως γίνεται «βασιλικότερη του βασιλέως» στο πλαίσιο του καθεστώτος Μητσοτάκη. Ένα αόρατο χέρι εξαφανίζει κάθε αναφορά στην Εξεταστική.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος θεωρεί ότι δημοσιογραφία δίχως πλουραλισμό και κανόνες δεοντολογίας είναι μια παντελώς αναξιόπιστη δημοσιογραφία που είναι ευάλωτη στις κατηγορίες για «πετσωμένη» ενημέρωση. Η μέχρι στιγμής εικόνα πάντως, δυστυχώς επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τους λόγους για τους οποίους σύσσωμη η αντιπολίτευση προχώρησε στη συγκρότηση της Εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ (08/12/2021) "