ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος στο «Μουσικό Κουτί»


Μουσικές απρόβλεπτες και ξεχωριστές έρχονται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο «Μουσικό Κουτί» τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά, μια σπάνια γυναικεία φωνή που έκανε μια λαμπρή πορεία κοντά στον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και σε άλλους σπουδαίους δημιουργούς και τον Απόστολο Ρίζο, τον ξεχωριστό τραγουδοποιό και ερμηνευτή που έχει κάνει εδώ και δυο δεκαετίες μία αθόρυβη αλλά πολύ ουσιαστική διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι.
«Δρόμοι παλιοί» συναντούν… καινούργιους και μας θυμίζουν τη «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Μια φορά θυμάμαι», το «Αχ χελιδόνι μου» και την «Προδομένη μου αγάπη»! Μια μουσική συνάντηση για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι τα τραγούδια που δεν αγγίζει ο χρόνος!
Ας πάρουμε μια μικρή γεύση από τη βραδιά.


Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, έρχεται στο «Μουσικό Κουτί» για να ερμηνεύσει πασίγνωστα τραγούδια της και να μοιραστεί ιστορίες που σημάδεψαν τη ζωή της. H αγαπημένη ερμηνεύτρια το 1993 αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη και να εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα χωριό της Λεμεσού. «Κάποια στιγμή έχασα τη φλόγα, δεν ήθελα να τραγουδάω και αποφάσισα ότι θέλω να είμαι ερασιτέχνης μ’ όλη τη σημασία της λέξης… Ήθελα να ξαναβρώ τη χαρά και την ικανοποίηση που είχα όταν πρωτοξεκινούσα το τραγούδι. Όταν πρωτοπήγα στην Κύπρο δεν τραγουδούσα καθόλου μετά άρχισα σιγά σιγά να τραγουδάω στις παρέες και έτσι ξαναβρήκα το κέφι μου».
Ο Απόστολος Ρίζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία και μετράει περισσότερα από 20 χρόνια στη δισκογραφία. Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή του και την χαρακτηριστική ερμηνεία του. Τον γνωρίσαμε από τη συνεργασία του με τον Νίκο Ζούδιαρη στον δίσκο «Ένας κύκνος κλαίει» και τον αγαπήσαμε με το «Τι να θυμηθώ». «Ο παππούς μου είχε ένα τσαγκαράδικο που το έλεγε υποδηματοθεραπευτήριο. Ήταν κανταδόρος και μαζί με μια φοβερή παρέα που είχε έκαναν καντάδες, όχι μόνο σε κορίτσια, αλλά τραγουδούσαν και σε μαγαζιά. Οπότε, τα πρώτα μου ακούσματα ήταν επιρροές από τον παππού μου αλλά και παραδοσιακά και ρεμπέτικα της ευρύτερης περιοχής. Αυτά βέβαια στο δημοτικό γιατί στην εφηβεία κάτι.. περίεργο άνθισε μέσα μου».
Το juke Box ανοίγει και ακούγονται πρωτότυπες διασκευές από την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού». Παραδοσιακά τραγούδια της Ρωσίας συναντούν τραγούδια της Αρλέτας, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Θάνου Μικρούτσικου.