ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Tο ράσο στη μικρή οθόνη - Παΐσιος στο Mega


Η αλήθεια είναι ότι μια χαρά τα πήγε για ταινία κινηματογραφική εν μέσω πανδημίας ο βίος του Άγιου Νεκτάριου. Για τον «‘Ανθρωπο του Θεού» ο λόγος, που είδε ουκ ολίγες φορές τις αίθουσες να γεμίζουν. Βάλε και τους καυγάδες για την πνευματικότητα του φιλμ, για τη χρηματοδότησή του από μονές του Αγίου Όρους, για την ανάγκη ενός θρησκευτικού έργου εν έτει 2021, κουνήθηκε ο τόπος. Χώρια ο ντόρος που προέκυψε στα σόσιαλ για την ερμηνεία του Σερβετάλη και το αν ήταν ξύπνιος ή κοιμότανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ένας μικρός σεισμός, που να στα λέω!
Προφανώς, το σουξέ κίνησε το ενδιαφέρον και άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων του Mega, που όπως μαθαίνουμε από το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία», θα αρχίσει να προβάλλει καινούρια σειρά για τον βίο και την πολιτεία του Άγιου Παΐσιου στη συχνότητά του από τον προσεχή Φεβρουάριο.
Για τα γυρίσματα της σειράς είχαμε πρωτοδιαβάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν γράφτηκε ότι επρόκειτο περί ελληνοκυπριακής παραγωγής που θα προβαλλόταν από την Cosmote TV. Προφανώς, κάτι άλλαξε στη διαδρομή…
Αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ:
«Η σειρά που δείχνει όλες τις πτυχές της ζωής του Αγίου, αρχίζει από την Καππαδοκία εκεί όπου γεννήθηκε ο άγιος Παΐσιος και ακολουθεί όλα τα βήματα της οικογένειάς του, μέχρι που φτάνουν στην Ελλάδα για να καταλήξουν στην Κόνιτσα όπου και ανατράφηκε ο Άγιος μέχρι που έφυγε για το μέτωπο του πολέμου και τελικά για το Άγιο Όρος».
Όσο για τους πρωταγωνιστές της, ορίστε τα ονόματα που έγιναν γνωστά:
Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκότης, Δέσποινα Γκάτζιου, Μαρθίλια Σβάρνα και άλλοι πολλοί ηθοποιοί.
Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου ο Προκόπης Αγαθοκλέους.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η συγκεκριμένη σειρά είναι μέηκ ορ μπρέηκ για το θρησκευτικό θέαμα στη χώρα μας. Αν πετύχει, θα δούμε άλλες πέντε (με Σερβετάλη σίγουρα!) στην ερχόμενη σαιζόν. Αν αποτύχει, θα αργήσει να επανεμφανισθεί το ράσο στη μικρή οθόνη. Εν αναμονή λοιπόν και όπως λένε και στις εκκλησίες:
ΠΡΟCΧΩΜΕΝ!

Χρήστος Ξανθάκης