ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Οι αυτοανακηρυχθέντες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»... συνέλαβαν διευθυντή Γυμνασίου!


Με φάρσα, που δυστυχώς δεν είναι, μοιάζουν οι καταστάσεις που εξελίχθησαν στην Πιερία. Μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» -που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές- πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας και τον παρέδωσαν λίγα λεπτά αργότερα στο ΑΤ της περιοχής.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8 το πρωί. Οι δράστες πλησίασαν τον διευθυντή, τον προπηλάκισαν, τον «συνέλαβαν», τον έβαλαν σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα»!
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είχε προηγηθεί η αποστολή εγγράφου (στις 24 Νοεμβρίου) στο σχολείο, μέσω ενός δικαστικού επιμελητή, που σημείωνε πως τα σχολεία επιτάσσονται στο όνομα των «Αυτόχθονων Ελλήνων»!

Όπως υπογραμμίζουν μάρτυρες το σχολείο τηρεί, ως οφείλει, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν αφήνει μαθητές να εισέρχονται χωρίς μάσκα και self test στο σχολικό συγκρότημα, γεγονός που ενόχλησε τη συγκεκριμένη ομάδα.
Για το ακραίο περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή. «Στόχος τους ήταν οι διευθυντές των σχολείων. Ψάχνανε να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος δεν είχε προσέλθει ακόμα στη σχολική μονάδα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «οι γονείς είναι ανάστατοι. Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο».
«Ο τέλειος παραλογισμός. Oι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Status ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.
Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.
- από efsyn