ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ταλαντούχος κύριος Μαγιορκίνης

Ο 42χρονος επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μπορεί να μην έχει την εμπειρία του κ. Τσιόδρα, έχει όμως πλούσιο βιογραφικό, πλείστες συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης και πολλές... επιτυχημένες προβλέψεις. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο Mega πριν από 23 ολόκληρα χρόνια ως επιτυχών (αριστούχος) στην Ιατρική Σχολή Αθήνας (...)
Τον τελευταίο μήνα ο.. κ. Μαγιορκίνης στις ενημερώσεις έχει κάνει δυο βασικές προβλέψεις: ότι τα κρούσματα θα πέσουν και ότι τα σχολεία με τον συγκεκριμένο αριθμό μαθητών δεν θα έχουν προβλήματα. Ηδη μέσα σε 10 μέρες 104 σχολικές μονάδες έχουν βάλει μερικώς ή ολικώς λουκέτο στη λειτουργία τους λόγω COVID, ενώ τα κρούσματα ανεβαίνουν.
Στις 29 Αυγούστου ο Γκ. Μαγιορκίνης σε ανάρτησή του ισχυρίστηκε μέσω σχεδιαγραμμάτων πως μια σχολική τάξη των 25 μαθητών δεν αποτελεί σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο για τη διασπορά του κορονοϊού απ’ ό,τι μια τάξη των 15 μαθητών. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι οι μικρότερες τάξεις θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς, μιας και σχεδόν διπλασιάζουν τον χρόνο έκθεσής τους σε πιθανά κρούσματα!
Πέραν της υγειονομικής ανορθοδοξίας, των μαθηματικών και μεθοδολογικών σφαλμάτων του καθηγητή -που αγαπούσε μικρός τα μαθηματικά-, της πλήρους άγνοιάς του για την πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία, ο Μαγιορκίνης εξέφρασε και την άποψη ότι δεν έχει αποδειχθεί ούτε η παιδαγωγική αξία των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία.
Ηταν η ώρα που ο «ανεξάρτητος» επιστήμονας γινόταν -και αυτός- κομματικός γενικός γραμματέας υπουργείου. Ακόμα και στο ζήτημα των κινδύνων από τη διαδικασία της μετάληψης, ο επίκουρος καθηγητής δεν πήρε θέση, λέγοντας πως «για τα θέματα της θρησκείας ο δημόσιος διάλογος δεν βοηθά». Ο ορισμός της υπαγωγής της επιστήμης στην πολιτική σκοπιμότητα.

- από ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)