ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Έλενα Ακρίτα:« Στις 7 Οκτωβρίου να είμαστε όλοι έξω από το Εφετείο

Η λέξη κλειδί είναι το «μαζί» τόνισε η Ελενα Ακρίτα, που βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του «105,5 Στο Κόκκινο», δίνοντας συνέντευξη στην Ευγενία Λουπάκη.
«Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε το φασισμό, τον ρατσισμό την ομοφοβία, τη βία, τον κακοποιητικό λόγο. Ακόμα και από τον καναπέ, με τη δύναμη του πληκτρολογίου, που δεν πρέπει να την υποτιμούμε. Βλέπω ωστόσο με χαρά..

ότι ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στο δρόμο, να διεκδικεί και να διαμαρτύρεται. Και καλώ όλες και όλους να βρεθούμε έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, να απαιτήσουμε την καταδίκη των Ναζί εγκληματιών. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, φυσικά».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Μάγδα Φύσσα, που “δεν είναι πλέον μόνο η μάνα του Παύλου αλλά η Μάγδα, η μάνα όλων μας όπως λενε οι νεότεροι. Για μένα η Μάγδα είναι ηρωίδα σαν τη Λέλα Καραγιάννη και την Ηρώ Κωνσταντοπούλου».
Η Ελενα Ακρίτα βρέθηκε στο Κόκκινο με αφορμή την έκδοση του νέου της βιβλίου «Το σκισμένο τούλι» που είναι όπως είπε το πρώτο φεμινιστικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα, καθώς πραγματεύεται θέματα ταμπού όπως ο βιασμός, η ομοφυλοφυλική σχέση δύο γυναικών και ο έρωτας στην τρίτη ηλικία.
Η Ευγενία Λουπάκη έγραψε στο fb:
Την ευχαριστώ και πάλι για όσα μοιράστηκε μαζί μας, την ευχαριστώ που με τη δύναμη της πέννας της στηρίζει τους αδύναμους, τους ταλαιπωρημένους, τους ανέστιους. Στηρίζει τη Δημοκρατία απέναντι στον αυταρχισμό και το φασισμό. Την ευχαριστώ για το απαράμιλλο χιούμορ της που τσακίζει κόκκαλα. Σας καλώ να ακούσετε όλη τη συζήτησή μας (ΕΔΩ). Μη χάσετε ατάκες όπως "τα παγουρίνο ήταν μόνο για ρακόμελο" ή την έξοχη επιχειρηματολογία της για την "υπέρκομψη" που απενοχοποιημένα πια, μπορύμε να λέμε βλαχάρα.
Υ.Γ. Σπάσανε τα τηλέφωνα και πήραν φωτιά τα μηνύματα. Λογικό!