ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Στον αέρα η συμφωνία ΕΡΤ και Basket League

Κυοφορείται εδώ και καιρό η συμφωνία ανάμεσα σε δημόσια τηλεόραση και Basket League αναφορικά με την αναβίωση της κεντρικής διαχείρισης. Πρόθεση υπήρχε από όλους: της ΕΡΤ να βάλει χρήματα, των άλλων ΚΑΕ της Basket League συν των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για να αποχωρήσουν από την Cosmote TV και να ενταχθούν, άμεσα, στην κεντρική διαχείριση.
Το deal είχε κλείσει στα.. 4,5 εκατ. ευρώ: 4.250.000 καθαρά plus 250.000 σε διαφημιστικό χρόνο, με ΑΕΚ και ΠΑΟ να λαμβάνουν όσα ακριβώς από την Cosmote TV και τις άλλες ομάδες αυξημένο ποσό, σε σχέση με πέρυσι. Είχε προβλεφθεί μάλιστα και συμβόλαιο για τον Ολυμπιακό, αν θελήσει να επιστρέψει στην Basket League.
Ωστόσο το πράγμα δεν κυλάει καλά τα τελευταία 24ωρα για τους εξής λόγους:
  • Πρώτον, τον Πανιώνιο που ως όλα δείχνουν αποχωρεί, μιας και δεν υπάρχει… μία στη Νέα Σμύρνη. Και η ΕΡΤ διεμήνυσε ότι χωρίς Πανιώνιο, θα μειωθεί το τελικό ποσό.
  • Δεύτερον, οι ομάδες ζητούν αρκετά χρήματα «μπροστά» από την ΕΡΤ, η οποία αρνείται να προχωρήσει σε μεγάλη προκαταβολή.
  • Και, τρίτον, ορισμένες διεργασίες περί πληρωμής της ρήτρας αποδέσμευσης από την Cosmote TV από τον… κουμπαρά της ΕΡΤ. Για τον Παναθηναϊκό ο λόγος. Και στην ΑΕΚ έχουν ενοχληθεί.

Προσώρας λοιπόν, το deal είναι στον αέρα. Δεδομένα. Και δεν ισχύει τίποτε περί τελικής συμφωνίας.

- πηγή: digitaltvinfo