ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

«Κυβέρνηση - τοκογλύφος, δίνει χρήματα σε ΜΜΕ και εισπράττει προπαγάνδα»

Μόνο από τη ΝΔ ψηφίστηκε το δώρο εκατομμυρίων στους καναλάρχες

Γεγονός αποτελεί η λίστα Πέτσα νούμερο δύο καθώς ψηφίστηκε μόνο τις ψήφους μόνο της ΝΔ το σχετικό άρθρο στο σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός", καθώς και τα περαιτέρω..

μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.
Πρόκειται για καμπάνια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας ανάθεση και αποδέκτες μόνο τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Σφοδρή ήταν η αντίδραση του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για κυβέρνηση - τοκογλύφο που δίνει χρήματα στα ΜΜΕ και εισπράττει προπαγάνδα.
«Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο, σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προβλήματα. Να τους δώσετε λεφτά για να τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική.
Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες
» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιχείρησε να υπερασπιστεί τη νέα λίστα, υποστηρίζοντας ότι γίνεται για να σωθούν ζωές. Χαρακτήρισε τα 2 εκατ. ευρώ ως ένα «ελάχιστο ποσό» και υπεραμύνθηκε της επιλογής να μη γίνει η εκστρατεία μέσω δωρεάν κοινωνικών μηνυμάτων.
Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων και όρων διαφάνειας, δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας στο πρόγραμμα «ενημέρωσης».
Παράλληλα το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία ζητώντας να «ορίζεται ρητά και ξεκάθαρα ότι μηνύματα του υπουργείου Υγείας ή άλλων φορέων του Δημοσίου, που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας (πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, πανδημιών, εμβολιασμοί κ.λπ.), μεταδίδονται και καταχωρούνται από όλα τα ΜΜΕ (όπως ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, εφημερίδες, περιοδικά) υποχρεωτικά και εντελώς δωρεάν».
Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ενώ «δίνει λευκή επιταγή στους «καναλάρχες», επιφυλάσσει μηδενική επιταγή για το δημόσιο σύστημα υγείας, την παιδεία, τα μέσα μεταφοράς, την εργασία κ.ο.κ». Η νέα "λίστα Πέτσα" προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης «που νομοθετείται σήμερα στο σχέδιο νόμου για την αποζημίωση των πληγέντων από τον "Ιανό", είναι εξοργιστική από τη στιγμή κιόλας που δίνει μόλις κάποια ψίχουλα στους πληγέντες της καταστροφής και θέτει τέτοιες προϋποθέσεις που εξαιρούν πολλούς από αυτούς».