ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Αδ. Γεωργιάδης: Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εμείς είχαμε πει προεκλογικά, μέσα στα συλλαλητήρια ότι αν κυρωθεί αυτή η συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θα την σεβαστούμε. Φυσικά αυτό δεν τη καθιστά ιστορική ή καλή, την καθιστά όμως υποχρεωτική» είπε.. ο Γεωργιάδης.
Σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το αν πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία είναι ωφέλιμη για τη χώρα μας ο Γεωργιάδης απάντησε: «Είναι κακή συμφωνία, όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησής της».
Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πει στους Αμερικάνους ότι θέλει να αλλάξει τη συμφωνία και αυτοί απάντησαν ότι «δεν θα σας δοθεί η ευκαιρία γιατί οι Σκοπιανοί θα την τηρήσουν κατά γράμμα».