ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Το νέο κόλπο του Μαξίμου: «τι να σου κάνει κι ο Μητσοτάκης;..»

Εχουν τρελάνει και τους πιστούς οπαδούς. Όπως εκείνη τη φουκαριάρα αρθρογράφο του Protagon, που όταν ο κ. Κουμουτσάκος γιόρτασε τα γενέθλια του πίνοντας θεία μετάληψη στην εκκλησία, του έσυρε τα εξ αμάξης, τελειώνοντας το άρθρο της με ένα υστερόγραφο-ύμνο στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας: «"Κάποιοι επιλέξαμε να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας".. δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Να αγιάσει το στόμα του!».
Πριν προλάβει να αγιάσει, νάτος και ο Χαρδαλιάς χωρίς μάσκα, να φυλάει το χέρι του ιερέα. Το αρνήθηκε ο ίδιος με το επιχείρημα ότι φίλησε μανίκι, επανήλθε ο ευτυχής ιερέας δίνοντας του συγχαρητήρια επειδή του φίλησε κανονικά το χέρι, μόνο VAR δεν χρησιμοποιήσαμε, από αυτά που βλέπουν οι διαιτητές αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή. «Τι να σου κάνει κι ο Μητσοτάκης;..», αναφώνησε τελικώς η αρθρογράφος, όπως παλιότερα οι Σοβιετικοί που τους έστελναν στα γκουλάγκ, αλλά πίστευαν ότι ο Στάλιν δεν ήξερε τίποτα.
Στις 15 μέρες που μεσολάβησαν από την παραπάνω αρθρογραφία, οι μπαχαλικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, από την πανδημία και τα σχολεία μέχρι τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τον Μεγάλο Περίπατο και την «ιστορική» συμφωνία των Πρεσπών. Μπορεί τα μεγάλα πνεύματα να συναντώνται, ίσως πρόκειται για σύμπτωση. Το βέβαιο είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να διαρρέει την ίδια θεωρία: ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν φταίει. Είναι δυσαρεστημένος με πολλούς υπουργούς του και «τράβηξε αυτιά» στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.
Εντάξει, είναι αλήθεια ότι στον θίασο έχουν μπει πολλοί με μέσο: η ακροδεξιά του Σαμαρά έβαλε τον άπραγο Γεωργιάδη και τον Βορίδη που είναι προφανές ότι δεν του πάει ο ρόλος του αγροτοπατέρα, η εκκλησία την παπαδιά που παριστάνει την υπουργό Παιδείας, οι καραμανλικοί ένα δύο δικούς τους, ο υπουργός Τουρισμού εισέπραξε το γραμμάτιο που δεν ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών, παρότι συμφωνούσε με αυτήν κλπ
Αλλά πριν από 2 μήνες, μετά από ένα χρόνο στην εξουσία, ο πανίσχυρος πλέον πρωθυπουργός, κάτι μεταξύ Τσώρτσιλ και Μωυσή στο βασίλειο της Ψωροκώσταινας, έκανε ανασχηματισμό και μπορούσε να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, αλλά δεν έκανε καμία. Και αυτό γιατί κάθε ηγέτης και κάθε πρωθυπουργός έχει τους συνεργάτες και τους υπουργούς που του αξίζουν: δεν μπορεί να είσαι μια μετριότητα ή ανασφαλής και να διαλέγεις καλύτερους από σένα ή στελέχη που μπορούν να σου πουν όχι. Γι αυτό στον πάγκο της νεοδημοκρατικής ομάδας δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί, ενώ η μεταγραφική περίοδος (από το παλιό ΠΑΣΟΚ ) έχει προς το παρόν τελειώσει.
Άλλωστε, τι είχε χθες να πει στους υπουργούς του ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με τις δικές του διαρροές, μπροστά στο απερίγραπτο μπάχαλο μιας κυβέρνησης που εδώ και εβδομάδες δεν μπορεί ούτε να παραγγείλει σωστές μάσκες για τους μαθητές; «Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες, επικαλούμενος αναρμοδιότητα».
Το μήνυμα είναι σαφές: τα έχουν κάνει θάλασσα, είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Ο Μητσοτάκης τους κατσάδιασε κανονικά. Τι άλλο να σου κάνει;

Στέλιος Κούλογλου / tvxs