ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός σε γηροκομείο στην Αθήνα - Από τα 70 τεστ τα 35 βγήκαν θετικά


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς σε οίκο ευγηρίας στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο πήρε δείγματα από 70 άτομα, εντοπίστηκαν συνολικά 35 κρούσματα!
Το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα.. και λίγο πριν τις 8.00 μ.μ. στο γηροκομείο έφτασαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Να σημειωθεί ότι για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων οι οποίοι ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες.
Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.