ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Σε κρίσιμη κατάσταση δύο δημοσιογράφοι της «Le Monde» - Τραυματίστηκαν από πυρά Αζέρων

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde, οι οποίοι τραυματίστηκαν νωρίτερα από πυρά πυροβολικού στην πόλη Μαρτουνί της Αρμενίας, χειρουργήθηκαν από ντόπιους γιατρούς.
Οι δύο δημοσιογράφοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πρόκειται να μεταφερθούν στο Γερεβάν, την.. πρωτεύουσα της Αρμενίας.
Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν πυρά πυροβολικού από τις αζερικές δυνάμεις στην αρμενική πόλη Μαρτουνί, δήλωσε στο Reuters αρμενική κυβερνητική πηγή.
Ο διευθυντής της Le Monde Λικ Μπρονέ δήλωσε ότι πρόκειται για έναν δημοσιογράφο και έναν φωτογράφο και πως διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.
Η αρμενική πηγή έκανε γνωστό πως οι δύο τραυματίες δημοσιογράφοι έχουν γεννηθεί το 1989 και το 1991 αντιστοίχως.
Σύμφωνα με τις αρμενικές αρχές, δύο αρμένιοι δημοσιογράφοι τραυματίσθηκαν επίσης κατά τον βομβαρδισμό.
Δημοσιογράφοι (ανάμεσά τους μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου, τα μέλη της οποίας δεν τραυματίσθηκαν) συνόδευαν τις τοπικές αρχές στην πόλη Μαρτουνί, ανατολικά της πρωτεύουσας Γερεβάν, για να πάρουν συνεντεύξεις από τον πληθυσμό και να διαπιστώσουν τις ζημιές από τους βομβαρδισμούς, όταν η πόλη βομβαρδίσθηκε και πάλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / topontiki