ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Βαρύ πρόστιμο στον Real fm για εκπομπές του... Τράγκα!

«Καμπάνα» για παράβαση που έγινε το... 2015


Μπορεί η συνεργασία του Real 97.8 με τον Γιώργο Τράγκα να έχει ολοκληρωθεί προ πολλού, ωστόσο ο σταθμός σε συνδυασμό με τα (απελπιστικά) αργά αντανακλαστικά του ΕΣΡ συνεχίζει να τιμωρείται για τα όσα είχαν ειπωθεί από την εκπομπή του έμπειρου δημοσιογράφου. Oπως γράφει το e-tetradio, μετά από... 5,5 χρόνια και έναν μήνα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανέβασε στη διαύγεια απόφαση με την οποία επιβάλλει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ στον Real 97.8 για «εκ προθέσεως συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» από την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.
Το επίμαχο πρόγραμμα μεταδόθηκε στις 4 Μαρτίου του 2015. Εκεί, σύμφωνα με την απόφαση, έγινε έμμεση προώθηση μιας κάρτας υγείας, με τον γνωστό δημοσιογράφο να βγάζει στον αέρα εκπρόσωπό της, με σκοπό τη διαφήμιση και την παροχή προσφορών στους ακροατές του ραδιοσταθμού.
«Η ανακοίνωση των «προνομίων» της εν λόγω κάρτας υγείας έλαβε χώραν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής, ώστε οι ακροατές του εγκαλούμενου ραδιοφωνικού σταθμού μπορούσαν ευλόγως να αποκομίσουν την αίσθηση ότι παρακολουθούσαν ένα θέμα της κανονικής ροής της εκπομπής με ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι μια εμπορική παρουσίαση με περιεχόμενο που έχει προσυμφωνηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων μερών [...]. Δεν υφίσταται, επομένως, η κατά νόμον επιβαλλόμενη διάκριση μεταξύ συντακτικού περιεχομένου και διαφημιστικού χρόνου», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΕΣΡ στο σκεπτικό του.