ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΜΣΤ: Μουσείο ή Mall;


Πάνω από έξι μήνες έχουν περάσει από το άνοιγμα της μόνιμης συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για το κοινό, όταν η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωνε, σε μια «πανηγυρική» συνέντευξη τύπου, παρουσία πλήθους κόσμου (και όχι μόνο δημοσιογράφων) ότι τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου θα πραγματοποιούνταν στα τέλη Μαρτίου 2020, ενώ μέχρι τότε θα είχε.. τοποθετηθεί νέος διευθυντής ή διευθύντρια, με διετή θητεία.
Βέβαια, ούτε εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν ούτε διευθυντής διορίστηκε, αλλά και τίποτε απ’ όσα είχε εξαγγείλει η κ. Μενδώνη δεν υλοποιήθηκε. Θα πείτε πως η υπουργός, όπως και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Covid-19.
Κανένα μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης όμως δεν επιβάλλει, για παράδειγμα, τη μη τοποθέτηση διευθυντή ή τη μη προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τη μόνιμη κάλυψη της θέσης.

- διαβάστε τη συνέχεα στο monopoli.gr ΕΔΩ