ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Αντιδράσεις για το «ψαλίδι» της ΕΡΤ στην εκπομπή της Εύης Ξυνού

Ο νέος διευθυντής του Πρώτου Προγράμματος Αρης Τόλιος (αποσπάστηκε από τον Αθήνα 9.84) αποφάσισε να σταματήσει την απογευματινή, καθημερινή, εκπομπή της Ευανθίας Ξυνού.
Ο Αρης Τόλιος κάλεσε στο γραφείο του την Εύη Ξυνού και της ανακοίνωσε πως της κόβει την εκπομπή. Είναι η εκπομπή που, περισσότερο από οποιαδήποτε.. άλλη στην Ελληνική Ραδιοφωνία, ασχολήθηκε με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σταθερά και επισταμένα.
Αναμενόμενο λοιπόν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ιδού η επιστολή:
«Οι υπογράφοντες δικηγόροι, όλοι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής πληροφορηθήκαμε με μεγάλη ανησυχία την πρόσφατη απόφαση του νέου διευθυντή του Α΄ προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Άρη Τόλιου, να καταργήσει από τον προσεχή μήνα Οκτώβριο 2020 την ωριαία καθημερινή απογευματινή ραδιοφωνική εκπομπή επικαιρότητας «Υπεράνω πάσης υποψίας», που επιμελείται δημοσιογραφικά και παρουσιάζει καθημερινά τα πέντε τελευταία χρόνια η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευανθία Ξυνού.
Πρόκειται για τη μοναδική εκπομπή της ΕΡΤ μετά την επαναλειτουργία της, η οποία σε αντίθεση με τη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ, σταθερά κάθε εβδομάδα σχεδόν, ενημέρωνε το κοινό για τις εξελίξεις της δίκης φιλοξενώντας μας επανειλημμένα "στον αέρα".
Η στάση της αυτή βρίσκεται σε συνέπεια με τη στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ απέναντι στη Χρυσή Αυγή και η παρουσιάστρια δημοσιογράφος Ευανθία Ξυνού υπήρξε μία από τις αγωνιζόμενες λειτουργούς της ενημέρωσης ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ το 2013. Για αυτό και στην εκπομπή της είχαν βήμα και δίαυλο ενημέρωσης οι φωνές όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων στην κοινωνία και τα κινήματα.
Σας καλούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την παραπάνω απόφαση, ώστε η εκπομπή αυτή να συνεχίσει τη λειτουργία της, όπως ακριβώς μέχρι τώρα με την κ. Ευανθία Ξυνού, στο πρόσωπο της οποίας εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση, καθώς και την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας της και κάθε πολιτική επιλογή που οδηγεί στην κατάργηση της εκπομπής της, με τη βεβαιότητα ότι υπηρετεί με συνέπεια την δημοσιογραφική της αποστολή, η οποία προσφέρει στην κοινωνία και πρέπει να συνεχισθεί αδιατάρακτα.
Αθήνα, 30.9.2020
Οι υπογράφοντες συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α.
Δημήτρης Ζώτος
Θανάσης Καμπαγιάννης
Ειρήνη Μπολάνου
Κώστας Παπαδάκης
Χρύσα Παπαδοπούλου
Κώστας Σκαρμέας
Ανδρέας Τζέλης
Ελευθερία Τομπατζόγλου

- πηγή: efsyn