ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Συνέλευση των εργαζομένων της «Ναυτεμπορικής»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και στην ιστοσελίδα «naftemporiki.gr» σε συνέλευση, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15.00, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά τους ζητήματα. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία «Ναυτεμπορική - Πάνος Αθανασιάδης και ΣΙΑ Α.Ε.», που εκδίδει την εφημερίδα Ναυτεμπορική έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της Eurobank.
Είχε προηγηθεί καταγγελία δανειακής σύμβασης της τράπεζας με την εφημερίδα τον Ιούνιο του 2017,.. η οποία παρουσίαζε υπόλοιπο 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ιδιοκτησία της Ναυτεμπορικής είχε αναγνωρίσει τότε τα χρέη της αλλά και την οικονομική της αδυναμία, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, και έκτοτε αναζητούσε νέο επενδυτή.
Η Eurobank πρότεινε για την θέση της ειδικής διαχειρίστριας την δικηγόρο Ευδοκία Παπανδρέου, η οποία είχε την ίδια θέση και στην αντίστοιχη διαδικασία για την «Τηλέτυπος Α.Ε.» του Mega. Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα είναι το ίδιο με εκείνο του ΔΟΛ, δηλαδή πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής -χωρισμένα, πιθανότατα, σε δύο ομάδες ενεργητικού- με την εφημερίδα και το site της σε λειτουργία.