ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

«Έκρηξη» με 416 νέα κρούσματα - 79 διασωληνωμένοι, 5 θάνατοι

Έκρηξη νέων κρουσμάτων καταγράφεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο: Ανακοινώθηκαν 416 νέες μολύνσεις της Covid-19, εκ των οποίων οι 240 στην Αττική. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας με μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών. Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ προχώρησαν..

στη διενέργεια εκατοντάδων τεστ σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Eντονο προβληματισμό προκαλεί και η αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και ανέρχονται στους 79 το τελευταίο 24ωρο, ενώ πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο διάστημα.
Όπως δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Αττική εξακολουθεί να αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, με ιδιαίτερα μεγάλο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας. Ο  Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο περιστατικό με κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff και αφού περιέγραψε τα δεδομένα με τα 12 ψευδώς θετικά κρούσματα ανακοίνωσε ότι και στον τελικό έλεγχο και τα 12 δείγματα βρέθηκαν οριστικά αρνητικά. Επίσης, έγινε έλεγχος σε επιφάνειες του πλοίου, από τον οποίο δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό.