ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ζεστό χρήμα σε ιδιώτη από τον Γ. Πατούλη

Η Περιφέρεια Αττικής ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία πρόγραμμα που θα μπορούσε να υλοποιηθεί δωρεάν από αξιόπιστους δημόσιους φορείς.
Χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και με ελλιπή στοιχεία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε δαπάνη για τη διοργάνωση διαδικτυακών ενημερωτικών σεμιναρίων διάρκειας ενός τριμήνου για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), τα οποία θα υλοποιήσει ιδιωτική εταιρεία, την ώρα που πιστοποιημένοι και με πείρα χρόνων κρατικοί φορείς θα μπορούσαν να αναλάβουν το εν λόγω έργο και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη και ενέκρινε με τις ψήφους της πλειοψηφίας του κ. Πατούλη και της παράταξης του Θάνου Τζήμερου (καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης) σκοπιμότητα δαπάνης ύψους 19.740€ βασισμένη σε μια ελλιπέστατη εισήγηση.
Στην εισήγηση, έκτασης ούτε τριών σελίδων, δεν περιγράφεται πουθενά με σαφήνεια ο σκοπός των σεμιναρίων, ούτε τεκμηριώνεται επιστημονικά η αναγκαιότητα υλοποίησής τους. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρονται αναλυτικά οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος, ούτε όμως και τα προσδοκώμενα οφέλη από την εν λόγω δράση.
- από ρεπορτάζ της Διαλεκτής Αγγελή στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)