ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

«Πέτσινα» χρήματα στους καναλάρχες για μηνύματα που βάσει νόμου προβάλλονται δωρεάν

ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τους ιδιοκτήτες των καναλιών να μην δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διάταξη για νέα κονδύλια σε μέσα ενημέρωσης, πέρα από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που μοίρασε ο Στ. Πέτσας στην πρώτη φάση της πανδημίας, προκαλώντας αντιδράσεις για τη μεροληπτική κατανομή..

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «επειδή είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πορεία των πραγμάτων, για άλλη μια φορά φροντίζει μόνο την προπαγάνδα. Και δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης πως «αντί να δίνει χρήματα για να αντιστρέψει την εικόνα, δίνει στα κανάλια ώστε να μην προβάλουν την εικόνα» και καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους «να μην δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Ο κος Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.
Η διαχείριση της επόμενης μέρας μετά το lockdown, αποδείχτηκε τόσο τραγική που έχει ήδη βυθίσει την οικονομία σε πρωτοφανή κρίση, την κοινωνία σε απόγνωση και την πανδημία σε πρωτοφανή αναζωπύρωση.
Και επειδή είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πορεία των πραγμάτων, για άλλη μια φορά φροντίζει μόνο την προπαγάνδα. Και δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση.
Τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, υπεράριθμες τάξεις και ανύπαρκτα δρομολόγια συγκοινωνιών, αντί να δίνει χρήματα για να αντιστρέψει την εικόνα, δίνει στα κανάλια ώστε να μην προβάλουν την εικόνα.
Αυτή τη φορά το δημόσιο χρήμα μοιράζεται μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για μηνύματα που βάσει νόμου προβάλλονται δωρεάν, αφήνοντας εκτός σύσσωμο τον περιφερειακό Τύπο, εφημερίδες και ιστοσελίδες με χιλιάδες εργαζόμενους και δημοσιογράφους.
Δεν πρόκειται μόνο για ανήθικη και χυδαία συμπεριφορά αλλά και για προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών, για βαθιά πληγή στο σώμα της δημοκρατίας.
Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους να μην δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση.
Ως επιχειρήσεις που πλήττονται έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ενίσχυση με διαφάνεια και κριτήρια.
Όχι όμως «πέτσινα» χρήματα με αζημίωτο την προπαγάνδα.
Άλλωστε όση προπαγάνδα και να απαιτήσει η κυβέρνηση, η επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών δεν θα αλλάξει με διαφημιστικές καμπάνιες. Μόνο η αναξιοπιστία των ΜΜΕ θα επιδεινωθεί περαιτέρω στη συνείδηση των πολιτών".