ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Η ΕΡΤ και τα βεγγαλικά του... Θανάσουλα

Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια, στις 3 Μαΐου 2011, ο Θανάσης Βέγγος «έφυγε» από τη ζωή. Το Αρχείο της ΕΡΤ έχει αφιέρωμα στην ιστοσελίδα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ  με τις περιπέτειές του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου μπήκε ως διαφημιστής Θανάσης Θανάσουλας και βρέθηκε να παρουσιάζει την εκπομπή «Μ’ ανοιχτά παράθυρα»!
Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν σε ένα από τα επεισόδια της κωμικής σειράς «Βεγγαλικά», παραγωγής..
1988. Ο Θανάσης Βέγγος γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σειρά «Βεγγαλικά», που σκοπό έχει να σατιρίσει την καθημερινότητα. Ο ήρωας που υποδύεται, Θανάσης Θανάσουλας, μένει σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα και εργάζεται ως διαφημιστής. Μαζί του ζουν η αδερφή του με τα παιδιά της και η κοπέλα του. Σε κάθε επεισόδιο ο πρωταγωνιστής αντιμετωπίζει πληθώρα δυσκολιών, οι οποίες παρουσιάζονται με έναν άκρως χιουμοριστικό τρόπο.
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Θανάσης Θανάσουλας πηγαίνει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να μοιράσει τα αποκόμματα και βρίσκεται ξαφνικά στην τηλεόραση να παρουσιάζει την εκπομπή «Μ’ ανοιχτά παράθυρα», λόγω έλλειψης παρουσιαστή. Το ταξίμετρο που έχει πάντα μαζί του… τρέχει, όπως και ο ίδιος για να καλύψει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στον αέρα. Τα τηλέφωνα «παίρνουν φωτιά», οι καλεσμένοι εκτροχιάζονται, οι τηλεθεατές απελπίζονται κι ένας απ’ αυτούς καταφτάνει αγανακτισμένος στο πλατό!
Σενάρια: Γιώργος Λαζαρίδης με τη συνεργασία του Θανάση Βέγγου
Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος
Έτος παραγωγής: 1988

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη διεύθυνση: ert.gr/arxeio-afierwmata/thanasis-veggos-3-ma%ce%90oy-2011-2/