ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Το Διαδίκτυο «σάρωσε» τηλεόραση και παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης

Eνδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τον ρόλο που κατέχουν οι ενημερωτικές ιστοσελίδες στη ζωή μας κατέγραψε η έρευνα της διαΝΕΟσις για το «Πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία». Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων έχει γίνει στροφή στην ενημέρωση και πλέον το μέσο που προτιμάται είναι το Διαδίκτυο και συγκεκριμένα τα ενημερωτικά site, τα οποία προτιμώνται..
από τις ηλιακές ομάδες 17 έως 39.
Στην πρώτη περίπτωση, οι νέοι από τα 17 έως τα 24, ενημερώνονται κατά 40,1% από τα ηλεκτρονικά μέσα, έναντι του 29,6% που αποσπά η τηλεόραση και του 12,2% που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα. Αίσθηση προκαλεί το στοιχείο ότι σε αυτό το ηλικιακό κοινό, η ενημέρωση από ραδιόφωνο και εφημερίδες είναι μηδενικό.
Στη δεύτερη περίπτωση, για τις ηλικίες από τα 25 έως 39, τα digital μέσα αποσπούν ποσοστό 41,2% στην ενημέρωση, με την τηλεόραση να βρίσκεται στο 24,5%, τα κοινωνικά δίκτυα στο 13,4% το ραδιόφωνο στο 2,4% και τις εφημερίδες στο 1,5%.
Από την άλλη πλευρά, η τηλεόραση προτιμάται από εκείνους που διαθέτουν μόνο πρωτοβάθμια εκπαίδευση (80,4%) ή έχουν ηλικία άνω των 65 ετών (77,3%). Σε αυτές τις κατηγορίες η εμβέλεια των ηλεκτρονικών μέσων είναι χαμηλή, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται στο 2,3% και 4% αντίστοιχα.                                                                                                               - πηγή: protothema