ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι

"Ο πολιτισμός σώζεται οταν σώζονται οι άνθρωποι". Με αυτή τη φράση του Μπρεχτ, οι καλλιτέχνες στέκονται μπροστά από τη Βουλή και ζητούν να ακουστούν οι φωνές τους και να ενισχυθεί ο κλάδος τους που πλήττεται βίαια. "Οι καλλιτέχνες συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις από την αρχή της πανδημίας, για να αναπτερώσουμε το ηθικό της κοινωνίας. Μείναμε σπίτι αλλά δεν μείναμε σιωπηλοί",..
λένε εκπρόσωποι των καλλιτεχνών.
Το κάλεσμα απηύθυνε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, τα Σωματεία Ελλήνων Ηθοποιών, Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα και Τραγουδιστών προς όλους τους χώρους των καλλιτεχνών-δημιουργών, τους εικαστικούς, τους λογοτέχνες, τους χορευτές και χορογράφους, τους τεχνικούς και όλα τα σωματεία και τους φορείς της τέχνης και του πολιτισμού.
-"Τα πινέλα είναι τα όπλα μας που ζωγραφίζουν τις ανάγκες μας"," επίδομα για όλους τους εργάτες της τέχνης" αναγράφεται στα πανό που κρατούν. Σήμερα, η πλειοψηφία των καλλιτεχνών - δημιουργών έχει μείνει χωρίς  εισόδημα, καθώς έχουν ακυρωθεί όλες οι παραστάσεις και εκδηλώσεις, ενώ η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στήριξης.
- από ρεπορτάζ της Α. Κουκλάδα στο avgi.gr (ολόκληρο ΕΔΩ)