ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Πλήρης ανατροπή στα εργασιακά των δημοσιογράφων

Απαίτηση για ανάκληση των αντεργατικών ΠΝΠ και εφαρμογή μέτρων στήριξης του Τύπου

Η πανδημία του κορωνοϊού με τις δυσμενείς επιπτώσεις της και στο χώρο του Τύπου, έχει ανατρέψει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων, καθιστώντας πιο δύσκολη την αξιόπιστη ενημέρωση, ειδικά αυτή την περίοδο.
Σκληρότερα δοκιμάζεται ο ήδη προβληματικός χώρος του..
έντυπου Τύπου, για τον οποίο η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και ανακοινώσει την υλοποίηση άμεσων μέτρων στήριξής του, από τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς να τα έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα.
Σήμερα, που τα περισσότερα ΜΜΕ έχουν εφαρμόσει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για αναστολή εργασίας, με επιχειρήσεις-φαντάσματα με ομήρους τους εργαζόμενους, χωρίς καμία ένδειξη για βελτίωση του κλίματος για την μετά την κρίση της πανδημίας περίοδο, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ:

  • Καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να εφαρμόσει επιτέλους τα μέτρα στήριξης στα έντυπα Μέσα, τα οποία πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπονται και έχουν τεθεί και από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις των δημοσιογράφων.
  • Τονίζει ότι η άμεση υλοποίηση αυτής της απόφασης, με ταυτόχρονη ανάκληση των αντεργατικών ΠΝΠ, σε συνδυασμό με μία δέσμη μέτρων υπέρ των εργαζομένων, είναι οι απαραίτητες ανάσες για να κρατηθεί ο Τύπος ζωντανός και η Ενημέρωση αξιόπιστη στη χώρα.