ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Μου λέει, της λέω!..

Κριτική για το σεξιστικό σποτ με τον Χρήστο Λούλη

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την αντίδραση της νεολαίας και τις μαζώξεις στις πλατείες, κάνοντας λόγο για αντιστάσεις ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία. Ωστόσο αναφέρει -και πολύ σωστά- πως «η τήρηση των προστατευτικών μέτρων, με πρώτο και κύριο τις αποστάσεις, ..
δεν σημαίνει υποταγή στον κρατικό δεσποτισμό. Αποτελεί στάση φροντίδας για τον εαυτό μας και σεβασμού για τους άλλους».
Ο Γιάννης Αλμπάνης επισημαίνει ότι «η "ανοσία της αγέλης" είναι η ιδεολογία των πιο ακραίων κύκλων της αντίπαλης πλευράς» ενώ αναφέρεται και στη νέα καμπάνια της ΓΓΠΠ για τις πλατείες, με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη, χαρακτηρίζοντας το σποτ σεξιστικό - οπως άλλωστε το χαρακτήρισε το σύνολο των χρηστών των σόσιαλ μίντια. Βλέπετε είναι και η ερμηνεία του πολύ καλού ηθοποιού Λούλη που ενισχύει τον σεξιστικό χαρακτήρα του σποτ.
Αναλυτικά το σχόλιό του στο facebook:
Είναι πολύ σημαντικά τα γρήγορα αντανακλαστικά και οι μαζικές αντιστάσεις ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία.
Είναι κατανοητή η οργή των νέων ανθρώπων που μπορούν να βρεθούν ξαφνικά δαρμένοι σε ένα αστυνομικό τμήμα, επειδή έπιναν μπίρα σε ένα παγκάκι.
Δικαιολογημένη επίσης η απέχθεια απέναντι σε μια εξουσία που επικαλείται κατά το δοκούν τους υγειονομικούς κινδύνους και προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών -χαρακτηριστικό το τελευταίο σεξιστικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (δείτε πιο κάτω).
Ωστόσο, η επιδημία είναι ακόμα εδώ και οι υγιειονομικοί κίνδυνοι απολύτως υπαρκτοί. Η τήρηση των προστατευτικών μέτρων, με πρώτο και κύριο τις αποστάσεις, δεν σημαίνει υποταγή στον κρατικό δεσποτισμό. Αποτελεί στάση φροντίδας για τον εαυτό μας και σεβασμού για τους άλλους. Η "ανοσία της αγέλης" είναι η ιδεολογία των πιο ακραίων κύκλων της αντίπαλης πλευράς.
Ιδού και η νέα καμπάνια της ΓΓΠΠ για τις πλατείες με τον ηθοποιό (κάποτε ήταν σε όλους μας συμπαθής) Χρήστο Λούλη που προκαλεί αντιδράσεις: