ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Βανδαλισμός από αστυνομικούς!

Μερικές από τις παιδικές ζωγραφιές
θύματα της μανίας των αστυνομικών στην παραλία της Πειραϊκής
Aστυνομικοί της ομάδας «Δράση» αιφνιδιαστικά ξήλωσαν παιδικές ζωγραφιές που υπήρχαν σε ένα δέντρο στην Πειραϊκή, οι οποίες έδειχναν την επιθυμία των παιδιών για καθαρές θάλασσα και ατμόσφαιρα στην πόλη τους, όπως και πανό διαμαρτυρίας για τα έργα της Cosco που γίνονται στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι τους ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους κατοίκους που ήταν στο σημείο, απάντηση δεν δόθηκε, ενώ..
ζωγραφιές και πανό κατασχέθηκαν.
Την καταγγελία αυτήν κάνει με ανοιχτή επιστολή της η κοινοτική σύμβουλος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, παιδίατρος Δήμητρα Βήνη και ζητά να μάθει αν η αστυνομική δύναμη που «εφόρμησε» στην Πειραϊκή το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 στις 10 το βράδυ ενεργούσε κατόπιν εντολής που δόθηκε σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους, αν προβλέπεται εκ του ισχύοντος οργανικού νόμου της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί να σχίζουν και να κατεβάζουν πανό.
Η παιδίατρος-κοινοτική σύμβουλος εξηγεί στην επιστολή της με λεπτομέρειες το περιστατικό και κάνει γνωστό ότι στη διάθεσή της έχει και σχετικό βίντεο που απεικονίζει τι ακριβώς συνέβη. Ανάμεσα στα άλλα περιγράφει:
«Στην καθιερωμένη και τελείως φιλήσυχη παρουσία μας το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 στην Ακτή Θεμιστοκλέους, με φόντο το θαλάσσιο εργοτάξιο της Cosco, το απόγευμα εμφανίστηκε η αστυνομία με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά. Η παρουσία τους ήταν διακριτική και η συμπεριφορά τους ευγενική. Αφού διαπίστωσαν ότι δεν ενοχλούμε κανέναν και αφού επί δίωρο παρέμειναν κοντά μας, αποχωρήσαμε μαζί από τον χώρο ο καθένας προς τη δική του κατεύθυνση. Δέκα λεπτά αργότερα, ξαφνικά εμφανίστηκαν 5 μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με δυο αναβάτες σε κάθε μία εξ αυτών, με προπομπό ένα συμβατικό όχημα της Ασφάλειας και φρενάρισαν απότομα στη μέση του δρόμου μπροστά ακριβώς από τον δέντρο των παιδιών. Χωρίς να μας μιλήσουν ή να μας ζητήσουν να πράξουμε οτιδήποτε άλλο, με πλήρη εξάρτυση μάχης, όρμησαν με μένος πάνω στο δέντρο με τις ζωγραφιές, αρχίζοντας όμοια με κοινούς χούλιγκαν γηπέδου (δράση ιδιαιτέρως γνωστή σε μας στον Πειραιά) να τις καταστρέφουν με μανία, ενώ το ίδιο έπραξαν και με τα πανό που υπήρχαν δίπλα ακριβώς. Στη συνέχεια πάλι τρέχοντας καβάλησαν τις μηχανές και εξαφανίστηκαν οδηγώντας επικίνδυνα αντίθετα στη ροή κυκλοφορίας της Ακτής Θεμιστοκλέους.
»Αμέσως επικοινώνησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά δίνοντάς του μάλιστα τον αριθμό κυκλοφορίας μιας εκ των μηχανών που επέδραμαν και, όπως μου είπε, δεν κατάφερε να μάθει ποιος έδωσε εντολή στην ομάδα (πρώην ΔΕΛΤΑ) να επέμβει».
Ψήφισμα κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Πειραϊκή εξέδωσε χθες και η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ.

- πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών (06.5.2020)