ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Δ. Κρεμαστινός

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής ο καρδιολόγος Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορωνοϊό ο οποίος τελικά προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.
Ο πρώην υπουργός Υγείας και πρωην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου το πρωί της 26ης Μαρτίου με τους..
γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.
Η Φώφη Γεννηματά γράφει στο fb για τον θάνατο του Δ. Κρεμαστινού:
"Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού.
Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή , αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό.
Ήταν «ο δικός μας γιατρός».
Ο Δ. Κρεμαστινός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.
Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.
Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του".