ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο...

...καταγγέλλοντας την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας δια... επιστολικής ψήφου

 Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου "σκούπα" για το περιβάλλον με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει από το βήμα της Βουλής: Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία...
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε στην ομιλία του στην Βουλή τη "διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, δια της επιστολικής..
ψήφου. Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και του κανονισμού. Επιστολική ψήφος προβλέπεται μόνο για αποστολές της Βουλής ή της κυβέρνησης στο εξωτερικό. Ακόμη και στο νοσοκομείο να βρίσκεται ένας βουλευτής ο κανονισμός δεν προβλέπει επιστολική ψήφο".
"Εσείς αποφασίσατε εδώ τη παραβίαση του κανονισμού χωρίς μάλιστα τη συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στην ουσία εκχωρείτε τη ψήφο του βουλευτή στους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων. Και το κάνετε αυτό στο όνομα της έκτακτης κατάστασης. Μα ξέρετε εσείς καμία έκτακτη κατάσταση όπου η κυβέρνηση να προγραμματίζει 26 νομοσχέδια μέσα σε τρείς μήνες;" είπε ο Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας:
"Από τη μεριά μας σας δηλώνουμε ξεκάθαρα: Δεν θα συναινέσουμε να κανονικοποιήσετε την κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλετε τη μόνιμη περιστολή της λειτουργίας των εκλεγμένων δημοκρατικών θεσμών. Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνάτε διαδικασίες-εξπρές, με την κοινωνία στο περιθώριο. Γιατί μέχρι και η συγκέντρωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων έξω από τη Βουλή τον πείραξε τον κο Μητσοτάκη. Και προφανώς δεν τον πείραξε γιατί ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος για τις αποστάσεις".
Το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας στη συνέχεια μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
"Δεν πρέπει να νομίζετε ότι έχετε το πεπόνι και το μαχαίρι και τα κόβεται όλα. Δεν μπορείτε να μην παίρνετε υπόψη την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης" επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας.