ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Δακρυγόνα και προσαγωγές στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη

Ισχυρές δυνάμεις και εποχούμενοι της ομάδας ΔΙΑΣ εμφανίστηκαν ξαφνικά γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Οι αστυνομικές δυννάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και επιτέθηκαν στα άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία χωρίς σύσταση και ουδεμία προειδοποίηση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων..
της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τον κόσμο.
Πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς τα χημικά μπήκαν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 5 προσαγωγές ενώ υπήρξαν και δύο τραυματισμοί.
O πανεπιστημιακός Ξεν. Κοντιάδης έγραψε στο fb:
Ακραία και αδικαιολόγητη αστυνομική βία κατά δικαίων και αδίκων το βράδυ στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη. Έσβησαν τα φώτα ξαφνικά και άρχισαν τα ΜΑΤ να κλωτσάνε και να βαράνε στα τυφλά. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι βρίσκονται σε κράτος δικαίου και όχι στις Φιλιππίνες, όπου πυροβολούν όποιον παραβιάζει κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτή η αθλιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί και είναι κρίμα που προκαλεί την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης με τριτοκοσμικούς όρους περασμένων εποχών.