ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Απαγορεύονται «take away» ποτά και «άτυπα» πάρτι

σκίτσο: sakui
«Από χθες έχει ξεκινήσει για όλους μας μια νέα καθημερινότητα. Πρωτόγνωρη για όλους μας» σημείωσε στην σημερινή του ενημέρωση ο yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως «κάθε απόφασή μας, κάθε επιλογή μας επηρεάζει την εξέλιξη της πανδημίας».
Για το λόγο αυτό, «οι συστάσεις μας για αποφυγή του..
συγχρωτισμού βασίζονται σε πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα» τόνισε ο Χαρδαλιάς, εμφανώς ενοχλημένος από την εικόνα σε καφέ μπαρ κυρίως της περιφέρειας «να παίζουν μουσική στη διαπασών και να σερβίρουν -με την επίφαση του take away- ποτά, χωρίς αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης».
«Απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία. Το take away σε ποτά και καφέ μπαρ δεν επιτρέπεται». Τα άτυπα πάρτι και ο συγχρωτισμός έξω απλά απαγορεύονται ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι «από σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και για αυτήν την περίπτωση», καθώς πέρα από τα πρόστιμα, ακολουθούν σε περίπτωση παράβασης διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες.
«Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν εξακολουθήσουν αντίστοιχα φαινόμενα» προειδοποίησε οΧαρδαλιάς.