ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

«Επικήρυξαν» αθλητικούς συντάκτες στον Πειραιά!

φωτο από το zougla.gr
Πρωτοφανής στοχοποίηση δημοσιογράφων αυτή τη φορά με μορφή δημόσιας διαπόμπευσης. Ο λόγος για τις αφίσες τεσσάρων αθλητικών συντακτών που τοιχοκολλήθηκαν με μαζικό τρόπο στους δρόμους του Πειραιά.
Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις που δέχονται οι δημοσιογράφοι και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επιθέσεις που, μέχρι σήμερα, περιελάμβαναν..
«ανακοινώσεις» με απειλές, εξυβρίσεις στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαν ως συνέχεια χειροδικίες και σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτή τη φορά η στοχοποίηση πήρε μορφή δημόσιας διαπόμπευσης.
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το γεγονός και ξεκαθα ρίζει πως δεν θα δεχθεί τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων. Καλεί δε  τους αρμόδιους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να πάρουν θέση και να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης των δημοσιογράφων. «Οφείλουν όλοι να δεχτούν ότι η διαφορετική άποψη και η κριτική είναι ουσιαστικό συστατικό της Δημοκρατίας και της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Οι ανώνυμες αφίσες δείχνουν εμπάθεια και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: .
«Για την πρωτοφανή διαπόμπευση των τεσσάρων αθλητικών συντακτών το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει αμέσως τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, τον αρμόδιο Αθλητικό Εισαγγελέα, καθώς και την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβώνα τον Ιούνιο του 2018, σύσσωμη η Συνέλευση υιοθέτησε αυστηρή δήλωση που καταδικάζει την αυξανόμενη βία κατά των αθλητικών συντακτών στην Ελλάδα».