ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η Δημοσιογραφία και ο Αθλητισμός, δεν τρομοκρατούνται

Mε αφίσες οι οποίες στοχοποιούν και διαπομπεύουν τέσσερις αθλητικούς συντάκτες (Β. Βέργης, Α. Ασβεστάς, Κ. Θωμαϊδης, Β. Παπαθεοδώρου) και τον δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο γέμισε το κέντρο του Πειραιά. Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ ήταν άμεση καθώς η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας έβγαλε ανακοίνωση (δείτε ΕΔΩ) με την οποία καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή.. στοχοποίηση που αυτή τη φορά είχε τη μορφή δημόσιας διαπόμπευσης.
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) στην οποία αναφέρεται:
«Οι αφίσες, δίκην τρομοκρατικής οργάνωσης που τοιχοκολλήθηκαν χθες σε διάφορες περιοχές και Δήμους του Λεκανοπεδίου, όπου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς «επικηρύσσονται» συνάδελφοι μας, αποτελούν πράξη πλήρως καταδικαστέα για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.
Για το αποτρόπαιο της πράξης, ο ΠΣΑΤ, ζητεί την άμεση παρέμβαση των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας και καλεί τους εντεταλμένους φορείς της να αναλάβουν δράση για την πλήρη διαλεύκανση και παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών της.
Ο ΠΣΑΤ, τονίζει προς κάθε κατεύθυνση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται, η ελεύθερη άποψη και οι αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, δεν διαπραγματεύονται. Πολύ περισσότερο όταν, απέναντι τους, έχουν πράξεις και ενέργειες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
Η στήριξη στους συναδέλφους, πέραν της καταδίκης του άθλιου γεγονότος, είναι εκ των ουκ άνευ.
Ο ΠΣΑΤ, καλεί άλλη μια φορά συνολικά τους συναδέλφους, να προασπίσουν με τη σειρά τους τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν την δημοσιογραφική μας δεοντολογία, αποκρούοντας έτσι κάθε απόπειρα ο Αθλητισμός να αποτελέσει, πέρα από τα ύψιστα ιδανικά του, πεδίο σύγκρουσης αλλότριων συμφερόντων.»