ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Στα γραφεία τους από Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων

Aπό τη Δευτέρα 11 Μαϊου θα επιστρέψει το 70% των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία του. Aυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο Κontra συμπληρώνονας πως θα υπογράψει την εγκύκλιο σήμερα, Παρασκευή 8 Μαϊου. Οπως σημείωσε η επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα..
που έχει υποδείξει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Την εβδομάδα μετά την άρση της καραντίνας η παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους ήταν της τάξης του 40%. «Είναι κι αυτό μία ένδειξη ότι σταδιακά επανερχόμαστε στην πλήρη λειτουργία του Δημοσίου, η οποία σαφώς περιλαμβάνει και τη συνέχιση της τηλεργασίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Επίσης, τόνισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν επιπλέον τετραγωνικά στα καταστήματα εστίασης χωρίς αυτά να πληρώνουν επιπλέον δημοτικά τέλη και όπου δεν είναι εφικτό θα υπάρχει μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών. Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι έτοιμη η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα καταστήματα εστίασης. Στόχος μας είναι να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.