ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Θα μας τρελάνουν τελείως...

Μεταλλαγμένο και πιο επιθετικό το στέλεχος του ιού που «χτύπησε» ΗΠΑ και Ευρώπη!

 Eντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι επιστήμονες ανακάλυψαν μετάλλαξη του κορωνοϊού, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ανησυχητική, καθώς αυξάνει τον βαθμό επιθετικότητας του ιού.
Η εν λόγω μετάλλαξη έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε ορισμένες..
περιοχές, όπως σε κομμάτι των ΗΠΑ, σύμφωνα με ερευνητές στο Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό που υποστηρίζουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος άρχισε να εξαπλώνεται στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ευρώπη.
Έκτοτε εξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ, όπου και εμφανίστηκε το πιο επιθετικό στέλεχος του ιού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εν λόγω στέλεχος του ιού είναι πλέον το επικρατέστερο ανά τον κόσμο.
Στην έκθεση των ερευνητών επισημαίνεται ότι τα εμβόλια που αναπτύσσονται κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ πιθανόν να μην είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του μεταλλαγμένου στελέχους.
Όπως προκύπτει, πάντως, από τη συγκεκριμένη έρευνα, το σημαντικό είναι ότι ο Covid-19 δεν μεταλλάσσεται με υψηλή ταχύτητα.
Τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της ομάδας, ανακαλύφθηκαν 14 μεταλλάξεις του ιού. Ορισμένες από αυτές εντοπίστηκαν απομονωμένες σε κάποιες κοινότητες, άλλες πιο εξαπλωμένες, ενώ σε μία περίπτωση χρειάστηκε να σημάνει συναγερμός. -πηγή: protothema