ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Η "Καθημερινή" δίνει εξηγήσεις για τους Εύζωνες του Στέφανου Κασιμάτη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει πρόσφατο άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στην εφημερίδα «Καθημερινή» (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με τους Εύζωνες και τις αναφορές του δημοσιογράφου να «ανανεωθεί» η στολή της προεδρικής φρουράς με... γυναικείο μάτι. Ηταν μάλιστα τόσο έντονες oι αντιδράσεις που σήμερα η εφημερίδα αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις μέσω πρωτοσέλιδου άρθρου της που υπογράφει ο Κώστας..
Ιορδανίδης, ένας από τους παλαιότερους αρθρογράφους της «Καθημερινής».
«Ας πούμε, μια ποικιλία στα καλσόν, βρε αδελφέ! Αμάν πια με αυτά τα υπόλευκα και χοντροκομμένα που αναγκάζουν τα παιδιά να φορούν! Να φορέσουν κάτι πιο φίνο, πιο χαρούμενο· γιατί όχι δικτυωτά; Και αυτά τα αηδιαστικά και γελοία χοντροπάπουτσα, ώς πότε θα φοριούνται;» έγραφε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης στη στήλη του -μια από τις δημοφιλέστερες της «Καθημερινής»- στη σελίδα 2 του φύλλου της εφημερίδας.
Οι αναφορές Κασιμάτη για τους Εύζωνες και τη στολή τους προκάλεσαν οργή στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, τόσο στα σημερινά μέλη της μονάδας όσο και σε Έλληνες που υπηρέτησαν παλαιότερα στην Φρουρά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Με επιστολή του η οποία δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 2 Μαϊου του 2020, ο Νικόλαος Γαβριλάκης, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, απαντά στον Στέφανο Κασιμάτη για το δημοσιευθέν αιχμηρό κείμενο του δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας ότι το άρθρο της 24ης Απριλίου ήταν κακόβουλο και παράλληλα απαιτούσε επισήμως την συγγνώμη της εφημερίδας.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της «Καθημερινής» με τίτλο «Οι Εύζωνοι και η Κ», που υπογράφει ο Κώστας Ιορδανίδης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Ο αγαπητός κατά τα άλλα συνάδελφος Στέφανος Κασιμάτης αναφέρθηκε με όρους άκρως προσβλητικούς για τη στολή της Ευζωνικής Φρουράς. (...) Δεν είναι “καρναβάλια” οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς, όπως δεν είναι “καρναβάλια” οι άντρες της βασιλικής φρουράς των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στη Βρετανία. Είναι τα διαχρονικά σύμβολα της εθνικής ταυτότητος κρατικών οντοτήτων με ιστορία και ως εκ τούτου άξια σεβασμού»...