ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Σόου Γεωργιάδη

«Αυτοψία» σε χώρους εστίασης στην Καλλιθέα πραγματοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης βρέθηκαν στα καταστήματα στην περιοχή και μελέτησαν τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν έτσι ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης προκειμένου να.. λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Γεωργιάδης φόρεσε προστατευτική ασπίδα προσώπου, ενώ ο  Παπαθανάσης φόρεσε μια απλή χειρουργική μάσκα και βρέθηκαν στο χώρο των καταστημάτων όπου και πραγματοποίησαν αυτοψία στα καταστήματα εστίασης μαζί με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.Το tvxs σχολιάζει σχετικά:
Το φτηνό επικοινωνιακό σόου της βόλτας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην Καλλιθέα, προκειμένου να διερευνήσει τους τρόπους ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων μετά το lockdown, δεν εξαντλήθηκε στη γραφική επινόηση μιας μεζούρας, με την οποία μετρήθηκαν οι αποστάσεις αλλά είχε και μια εμφανώς ακατάλληλη μάσκα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν φορούσε μια κανονική χειρουργική μάσκα αλλά μια face shield. Πρόκειται για διαφανή προσωπίδα, η οποία όμως δεν προστατεύει το πρόσωπο από τα σταγονίδια της αναπνοής και άρα είναι άχρηστη για την προφύλαξη από τη μετάδοση του κοροναϊού.
H face shield είναι μια μάσκα ανοιχτού τύπου που χρησιμοποιείται κυρίως σε χειρουργεία και καλύπτει το πρόσωπο και τα μάτια του χειρούργου από τα αίματα και άλλα υγρά που εκτοξεύονται στη διάρκεια μιας επέμβασης!
Όμως η εν λόγω προσωπίδα δεν είναι άγνωστη στον Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι η μάσκα, που «επίμονα» προμοτάρει εμπορικά, ακόμη και με την ιδιότητα του yπουργού... μόνο με 2 ευρώ! Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ήθελε να διαφημίσει και πάλι τη συγκεκριμένη προσωπίδα, η οποία είναι ακατάλληλη για αυτή τη χρήση, ήταν υποχρεωμένος για λόγους προφύλαξης, να φορά μια κανονική μάσκα, όπως οι υπόλοιποι.