ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Tο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δείχνει… δημοψήφισμα

Έναν ιδιαίτερο τόνο για το Σκοπιανό και την διαπραγμάτευση δίνει σήμερα το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» εν όψει και του συλλαλητήριου.
Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρωτοσέλιδο δημοψηφισματικού χαρακτήρα εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ονοματολογία των Σκοπίων.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι χωρισμένο, σε «Ναι» και «Όχι».
Γράφει η Αυγή:
ΝΑΙ
    Στο εθνικό συμφέρον και τη δημοκρατία
    Στην εθνική γραμμή και την ευθύνη..
 Στον πατριωτισμό και τη συνεννόηση
ΟΧΙ
    Στην πατριδοκαπηλία και τη μικροπολιτική,
    Στον εθνικισμό, την υπευκφυγή και την ανευθυνότητα
    Στην Ακροδεξιά και τον φασισμό

Πάντως, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» είχε ταχθεί υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας λέγοντας ότι πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν.
Υπενθυμίζεται ότι και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η στάση του κόμματός του είναι ότι πρέπει τελικά να διεξαχθεί δημοψήφισμα, παρά τις ενστάσεις του κυβερνητικού εταίρου του DUI (Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση) Αλί Αχμέτι.
«Δεν θεωρώ αυτό το θέμα ως εμπόδιο. Το θεωρώ ως μια πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα ότι η λύση θα είναι μόνιμη και θα παραμείνει έτσι μια για πάντα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό ή τραγικό ή αδύνατο επειδή τα δημοψηφίσματα διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο και με ταχεία διαδικασία» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

- πηγή: topontiki