ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

O καναλάρχης και η «Οριάνα Φαλάτσι» του συλλαλητηρίου

Ποιοι είναι οι οργανωτές της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό

"Αναψε η μάχη για την «πατρότητα» του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα". Αυτός είναι ο τίτλος του δισέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών που παρουσιάζει και τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου. Eκεί βρίσκει κανείς πρώτους και καλύτερους τους απόστρατους (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Αστυνομίας), τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, την Ενωση Χριστιανικών Οργανώσεων Αθηνών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών.. Συλλόγων Μακεδόνων, αθηναϊκούς συλλόγους Μακεδόνων και την Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης.
Οπως γράφει ο Δημήτρης Τερζής στην ΕφΣυν, όλοι οι παραπάνω εκπροσωπούνται από πέντε ανθρώπους: Νίνα Γκατζούλη, εκπρόσωπο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Μιχάλη Πατσίκα, εκπρόσωπο του Θερμαϊκού, Γιώργο Τάτσιο, πρόεδρο όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα, και τη Γεωργία Μπιτάκου ως δημοσιογράφο - διοργανώτρια μαχητικών events. Κοντά τους βρίσκεται και ο δημοσιογράφος-καναλάρχης Στέργιος Καλόγηρος ως υπεύθυνος επικοινωνίας.

Σχετικά με τη Γεωργία Μπιτάκου:
Και δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός και διοργανώτρια μαχητικών events. Με καταγωγή από τη Μάνη και το Σούλι, η Γεωργία Μπιτάκου έχει δηλώσει πως δημοσιογραφικό της πρότυπο ήταν η Οριάνα Φαλάτσι. Στην πορεία, ωστόσο, «απογοητεύτηκα λίγο με το πώς εφαρμόζεται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα και αποστασιοποιήθηκα», αναφέρει σε συνέντευξή της στο vice.com. Στην ίδια συνέντευξη -και σε ερώτηση για τα όνειρά της- μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ετσι όπως έχουν έρθει πια τα πράγματα, βέβαια, ονειρεύομαι να πολεμήσω για τη χώρα μου με κάποιον τρόπο. Μακριά από μένα εθνικιστικά φρονήματα, ίσα-ίσα με θεωρώ πολίτη του κόσμου. Ωστόσο, βάζω την πατρίδα μου πάνω απ’ όλα και νιώθω αυτή την πικρία και καταδυνάστευση που αισθάνονται οι περισσότεροι Ελληνες και Ελληνίδες. Αυτό εννοώ. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε».
Σχετικά με τον δημοσιογράφο-καναλάρχη Στέργιο Καλόγηρο:
Ιδιοκτήτης του σταθμού Smile TV, με πολιτική εκπομπή στο περιφερειακό κανάλι Βεργίνα TV, η οποία αναμεταδίδεται από διάφορα κανάλια στη χώρα. Λέγεται πως ο κ. Καλόγηρος είναι στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ενώ πριν από μερικούς μήνες κουμπάριασε με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ευγενία βάφτισαν το εγγόνι του. Η αλήθεια είναι πως ο κ. Γεωργιάδης αποτελεί τη μεγάλη αγάπη του κ. Καλόγηρου.
Μια αναζήτηση στο you tube μπορεί να πείσει για του λόγου το αληθές, μιας και συχνά πυκνά βγαίνει στην εκπομπή του προκειμένου να σχολιάσουν παρέα την επικαιρότητα. Η σχέση αυτή μάλιστα δεν έχει περάσει απαρατήρητη από αρκετούς που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στο πρόσφορο -για τέτοιες αντιπαραθέσεις- πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκαν τα πρώτα αρνητικά σχόλια για «καπέλωμα» της εκδήλωσης από τη Ν.Δ. Ο κ. Καλόγηρος, ο οποίος σε συνέντευξή του πριν από μερικούς μήνες δήλωνε περήφανος που είναι Βλάχος, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τη δική του εκστρατεία για τους «Ελληνόφωνους, σλαβόφωνους και βλαχόφωνους Ελληνες, με απόλυτη εθνική συνείδηση, που καταπιέζονται και έχουν στερηθεί το δικαίωμα της εθνικής τους ταυτότητας, η οποία συντηρείται σήμερα με μεγάλο αγώνα, και είναι εκατοντάδες χιλιάδες».