ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Το μπλουζ της Μακεδονίας

Όταν η ημισέληνος θα αντικαταστήσει το άγάλμα του Μεγαλέξαντρου στα Σκόπια

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Έχει μια πλάκα, δεν λέω, να ξεκινάς τη μέρα σου με δήλωση Λαφαζάνη για το Μακεδονικό. Έχει ένα γέλιο, έχει ένα χαβαλέ να παρακολουθείς πως κάποιος πολιτικός που παριστάνει ότι δεν είναι πολιτικός, προσπαθεί σκληρά να μην πάρει θέση για ένα ζήτημα που γίνεται χαμός περισσότερο κι απ’ τη Σπυροπούλου στο Survivor τα τελευταία εικοσιτετράωρα..
Με δικά του λόγια και απολαύστε υπεύθυνα:
«Πραγματοποιούνται συλλαλητήρια για να μην πουληθεί η Μακεδονία. Δυστυχώς, η Μακεδονία έχει ήδη ξεπουληθεί σε σημαντικό βαθμό και πωλείται συνεχώς φέτα-φέτα.»
Και συνεχίζει με ΕΥΑΘ, Eldorado Gold, ΔΕΗ, Εγνατία, λιμάνια, αεροδρόμια, δεν ξέρω αν θυμήθηκε και κανένα περίπτερο στη διαδρομή, μιας και οι περιπτεράδες είναι λαϊκοί άνθρωποι και μπορεί να ψηφίζουν ένα λαϊκό κόμμα όπως η Λαϊκή Ενότητα!
Ξέρω, ξέρω, αν επιμείνω σε τόσο άθλιο χιούμορ θα με απολύσει ο Χατζής, αλλά ειλικρινά έχω κουραστεί με όλα αυτά τα πλάσματα που τους φύγανε ψιλά χοντρά με το συλλαλητήριο. Που είδανε μια κατοσταρού κόσμο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ανακάλυψαν μια νέα κινηματική διαδικασία, μια νέα «πλατεία», μια νέα Αγορά και μια καινούρια Εκκλησία του Δήμου, που τραγούδησε δέκα «Μακεδονία ξακουστή» και άλλα τόσα «Αλήτες προδότες πολιτικοί». Και πάθανε μια συγκίνηση άνευ προηγουμένου κι ένα ταράκουλο άνευ επιδιορθώσεως.
Και δεν ξέρουν τι να πουν τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση κάθονται και κοιτάνε και στη χειρότερη πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Κι όλα αυτά ενώ η επιρροή της Τουρκίας στα Σκόπια αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Μας το έδειξε αυτό ένα άρθρο του Χρήστου Κουτσονάσιου στο χθεσινό «Έθνος», μέσω του οποίου μάθαμε ότι τα στρατά των γειτόνων μας πρώτα μιλάνε τούρκικα κι ύστερα Μακεντόνσκι, ότι πάνω από 50 τούρκικες ΜΚΟ αλωνίζουν τις πόλεις και τα χωριά τα σκοπιανά και ότι η πγδΜ είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει σχέσεις με την Κύπρο. Καθώς επίσης και ότι τα Σκόπια αντιπροσωπεύονται στο Ιράν, την Κιργιζία, την Σαουδική Αραβία και στο Ουζμπεκιστάν από τις αντίστοιχες διπλωματικές αποστολές της Άγκυρας.
Εμείς το καταφέραμε αυτό πατριώτες και πατριώτισσες! Εμείς το πετύχαμε, καθήμενοι και καθήμενες επί μια ολόκληρη εικοσιπενταετία στα αυγουλάκια μας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι γιατί στο διπλανό το μαγαζί παίζουνε μπαλίτσα οι Τούρκοι χωρίς αντίσταση. Θέλουμε μήπως να κάνουνε και κουμάντο; Ρωτάω εγώ ο αδαής, γιατί άμα το θέλουμε μία είναι η συνταγή:
Άλλα εικοσιπέντε χρόνια αδράνειας και ακινησίας.
Και τότε δεν θα υψωθεί το άγαλμα του Μεγαλέξαντρου στα Σκόπια. Θα υψωθεί η ημισέληνος…

Υ.Γ. 1: Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν, μου στολίσανε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με προκήρυξη της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
«Τις επόμενες μέρες ο Ρουβίκωνας θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία.»
Και συμπληρώνει πιο κάτω:
«Να αφουγκραστούμε την κοινωνία».
Τέτοια ξύλινη γλώσσα, ακόμη κι ο Λαφαζάνης θα την κορόιδευε ρε παιδιά. Για να μην πω ο Κουτσούμπας δηλαδή, για να μην πω ο Κουτσούμπας…

Υ.Γ. 2: Οπότε αν ανοιχθεί στην κοινωνία ο Ρουβίκωνας, θα πρέπει να ανοιχθούμε κι εμείς σ’ αυτόν; Παναγίτσα μου!

- από το newpost.gr