ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ανακατατάξεις και καθυστέρηση πληρωμών στου Μαρινάκη

- Μπαράζ εξελίξεων στην Alter Ego
 - Συγκρίνεται ο Μαρινάκης με τον Ψυχάρη;

Συνεχείς είναι οι διεργασίες στην Alter Ego. Τελευταία εξέλιξη η διακοπή της συνεργασίας με τον Αιμίλιο Περδικάρη και η ανάληψη του κυβερνητικού ρεπορτάζ στα ΝΕΑ από τον Αρη Ραβανό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Hταν γνωστό ότι μόλις περνούσε το πρώτο διάστημα της τραυματικής από πολλές απόψεις μετάβασης από την πτωχευμένη εταιρεία του Σταύρου Ψυχάρη στη νέα εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη θα υπήρχαν αλλαγές. Ομως είχε διαφανεί ότι αυτό θα..
αφορούσε μόνο κάποιες επιτελικές θέσεις. Τελικά από τα μέσα Δεκεμβρίου ξεκίνησε ένα μπαράζ αλλαγών που δεν περιορίστηκαν σε επιτελικό επίπεδο αλλά επεκτάθηκαν σε όλο το μήκος πλάτος της εταιρείας. Απομακρύνονταν εργαζόμενοι από όλους τους τομείς και υπηρεσίες της εταιρείας.
Ο μόνος τομέας που δεν είχε «πειραχτεί» ήταν ο δημοσιογραφικός αλλά όπως φαίνεται ήταν απλά θέμα χρόνου να γίνει και αυτό. Ετσι στο πλαίσιο των ανακατατάξεων διακόπηκε η συνεργασία της εταιρείας με τον Αιμίλιο Περδικάρη που κάλυπτε το κυβερνητικό ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα υπάρξουν και άλλες απομακρύνσεις από τις εφημερίδες τις επόμενες μέρες. Ο Β. Μαρινάκης είχε αποφασίσει ο Αρης Ραβανός να αφήσει την αρχισυνταξία του πολιτικού τμήματος της Ελευθερίας του Τύπου και να πάει στην Alter Ego και σε πρώτη φάση να αρθρογραφεί τόσο στο ΒΗΜΑ όσο και στα ΝΕΑ αλλά και τα sites. Οπως φαίνεται ο Β. Μαρινάκης έκρινε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει ο Ραβανός ενεργό ρόλο στην Alter Ego και μαθαίνουμε ότι η παρουσία του δεν θα περιοριστεί μόνο στα ΝΕΑ.

Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες της εταιρείας εμπλουτίζονται με νέα ένθετα, με περιοδικά και ειδικές εκδόσεις ενώ υπάρχει κινητικότητα που υποδεικνύει νέες συνεργασίες και εκδοτικές προσπάθειες. Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία webtv. Ετσι η Alter Ego εκπέμπει ολίγον μπερδεμένα σήματα αφού δείχνει ότι κάνει κινήσεις ανάπτυξης και ότι κοιτάζει με δυναμική προοπτική το μέλλον αλλά την ίδια στιγμή κάνει κινήσεις που δημιουργούν προβληματισμό όπως οι απολύσεις ακόμη και εξαιρετικά χαμηλόμισθων εργαζομένων ή όπως η εμφάνιση κάποιων ανησυχητικών σημαδιών όσον αφορά τον κρίσιμο τομέα των πληρωμών.

Ενώ η εταιρεία ως γνωστόν λειτουργεί από την πρώτη μέρα λευκή από δάνεια και χρέη με σχετικά μικρό αριθμό εργαζομένων οι οποίοι αποδέχτηκαν σημαντική μείωση των απολαβών τους και δέχτηκαν να υπογράψουν και μια ιδιαίτερα «σκληρή» σύμβαση εργασίας και ενώ οι εφημερίδες κυκλοφοριακά πάνε πολύ καλά, εμφανίζεται δυστοκία στην ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας. Υπήρξε ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας τον Ιανουάριο για την οποία η δικαιολογία ήταν οι εορταστικές αργίες κλπ. Οπως μαθαίνουμε όμως δεν καταβλήθηκε ακόμη ο μισθός και αυτόν το μήνα χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Μάλιστα δημιουργήθηκε το όχι και τόσο μακρινό δυσάρεστο σκηνικό με τους εργαζομένους να ρωτάει ο ένας τον άλλο τι συμβαίνει και αν γνωρίζει κάποιος κάτι και τελικά να κάνει την εμφάνιση του ο Αντώνης Καρακούσης στους διαδρόμους και τα γραφεία των εργαζομένων και να ανακοινώνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση χωρίς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ούτε το πότε θα γίνει η καταβολή ούτε την αιτία της καθυστέρησης. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Βήματος η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα.

Θα πει κάποιος βέβαια ότι με βάση τα όσα γίνονται στον κλάδο μια καθυστέρηση 4-5 ημερών δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο, αλλά το θέμα εδώ είναι ότι οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι ενώ η εταιρεία είναι πλέον υγιής και υπάρχει και ιδιοκτήτης με μεγάλη οικονομική επιφάνεια δεν μπορούν να μπουν σε μια κανονικότητα, να ξέρουν δηλαδή ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε μήνα θα πληρώνονται. Επίσης δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από κανένα για τίποτε. Να τους ενημερώσει κάποιος επίσημα και έγκαιρα για παράδειγμα ότι θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση για να κάνουν και αυτοί τον προγραμματισμό τους. Και επειδή καλώς ή κακώς υπάρχει όλο αυτό το βεβαρημένο για τους εργαζομένους παρελθόν καλό θα είναι η διοίκηση της Alter Ego να κάνει μια ενημέρωση ώστε να διαλυθούν και οι όποιες αρνητικές σκέψεις που μπορεί να κάνουν οι εργαζόμενοι για την κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία.

ΥΓ: Καλό θα είναι επίσης διάφορα μικρομεσαία στελέχη της Alter Ego να μην εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως και στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της να τον συγκρίνουν με τους πτωχευμένους εκδότες γιατί δεν κάνουν καλό ούτε στην εταιρεία ούτε σε εκείνον. Δεν φανταζόμαστε ότι θα χαρεί ιδιαίτερα ο Β. Μαρινάκης αν πληροφορηθεί ότι διάφοροι παρατρεχάμενοι στην Alter Ego λένε σε εργαζόμενους να μη ρωτάνε για τις καθυστερήσεις πληρωμών γιατί ο Μαρινάκης κάποια στιγμή θα πληρώσει, ενώ ο Ψυχάρης τους φέσωσε.

- πηγή: enimerosi24